Foto: Libelle Lekker Benodigdheden 400 g rode bieten, geschild, in blokjes800 ml groentebouillon200 g tomatenblokjes, blik½ citroen, …
Herfst/Winter
-
Foto: Libelle Lekker Benodigdheden 8 tomaten2 uien2 el witte balsamicoazijn2 teentjes knoflook2 wortelen2 el tomatenpuree…
-
Een simpel soepje afgewerkt met blokjes ham. Voor een feestelijke variant kun je de hamblokjes vervangen door handgepelde grijze garnalen.…
-
Tikje zoet. Foto: Libelle Lekker Benodigdheden 4 rode paprika’s1 wortel1 ui2 el maïsolie800 ml groentebouillon1 …
-
In dit recept voor een heerlijk romige bospaddenstoelensoep gebruiken we shiitake, oesterzwammen en cantharellen. Benodigdheden 75 g shiitake75 g …
-
Deze herfstsoep is door alle ingrediënten rijkgevuld op z’n Italiaans.
-
Zoet, zoeter, zoete aardappelsoep. Benodigdheden 2 preien2 tenen knoflook30 g ongezouten roomboter1 kg zoete aardappel1200 ml …
-
Het geheim van een goede uiensoep? De uien lekker lang laten karamelliseren op laag vuur. Benodigdheden 800 g middelgrote ui…
-
Pompoensoep kan onmogelijk ontbreken aan de lijst van wintersoepen. Dit bijzondere soepje is vegetarisch, makkelijk te maken en uiteraard crimineel …
-
In de herfst wil je het liefst verdrinken in soep. In deze knolselderijsoep met gebakken paddenstoelen komen alle smaken en …
-
recept velouté van knolselder met zwarte truffel en amandelen
-
Een zijdezachte ietwat zoetige soep, met de aardse smaak van truffel en zoutige croutons erbij. Foto: Uit Paulines Keuken Benodigdheden…
-
Warm helemaal op tijdens een koude herfstdag. Foto: Libelle Lekker Benodigdheden 1 preiwit2 lente-uien2 uien150 g gemengde …
-
Lekker romig en simpel. Dat maakt deze soep, naast een perfecte wintersoep, ook een perfect voorgerecht voor Kerst. Foto: Trine Hahnemann…
-
Kun je wel een oppepper gebruiken? Deze wortelsoep met munt en dukkah is niet alleen razend snel klaar; je wordt …
-
Peulvruchten doen het ook heel goed in soep. Doe er wat kruidig zout, knoflook en geurige specerijen bij en eet …
-
In dit recept rooster je de tomaten met paprika in de oven voor een intensere smaak. Je maakt van de …
-
Aan een rijkgevulde soep met wat brood erbij heb je soms meer dan genoeg voor het avondeten. Daar is deze …
-
Deze pittige Marokkaanse kikkererwtensoep met gehakt is typisch voor tijdens de Ramadan, gevuld met kikkererwten en linzen is dit een …
-
Italiaanse tomatensoep wordt extra lekker (en leuk!) door lettervermicelli toe te voegen. Benodigdheden 1 ui4 stengels bleekselderij500 g …
-
Kippensoep op z’n Italiaans: met verse kruiden, pasta en venkel.
-
Foto: Sofie Dumont Benodigdheden 1 uiboter of olijfolie1 teentje knoflook1 takje tijm1 blaadje laurier400 g …
-
Benodigdheden 2 grote aardappelen in blokjes1 gesnipperde grote ui2 teentjes fijngehakte look1 duimgroot geraspt stukje gember2 …
-
Zuurkool-lovers opgelet! Dol op klassieke zuurkool? Probeer dan ook eens deze zuurkoolsoep met Gruyère. Deze Zwitserse kaas heeft een kruidige …
-
Deze winterse knolselderijsoep van Rens Kroes is klaar in een handomdraai en perfect voor als je vrienden over de vloer …
-
Dé Hollandse klassieker: erwtensoep. Binnen één uur staat deze versie op tafel. Foto: Albert Heijn Benodigdheden 1½ l water300 …
-
Zo’n stevige winterse erwtensoep is een traditie uit de Hollandse keuken, maar vader Meus was net zo goed een kei in het bereiden van zo’n ketel krachtsoep. Dit is een soep waar je je lepel in kan rechtzetten, zonder nood aan een vooraf bereide bouillon.
-
Ook spekjes horen thuis in wintersoepen. Deze soep heeft het allemaal, groente van het seizoen, paddestoelen en pancetta. Het ziet …
-
Het simpelste soepje wordt met het juiste garnituur net dat tikkeltje spectaculairder. Deze herfstsoep met pompoen, wortel en pastinaak maak je in de soepmaker. Maar geen nood als je niet zo’n toestel hebt: in een soeppan lukt het ook. Laat de soep in dat geval 20 minuten zachtjes koken.
-
Soepmaker in huis, maar op zoek naar receptjes? Deze champignonsoep maak je in een handomdraai. En ja, het lukt natuurlijk ook gewoon in een soeppan. In dat geval moet je soepje 15 minuten zachtjes laten koken vooraleer je het mixt.