Een fluweelzachte aspergesoep met een gepocheerd eitje en krokante toast – eenvoudig, elegant en perfect voor een feestelijk etentje of een gezellige lentelunch.
Bekende chefs
-
Deze dikke maaltijdsoep op basis van spliterwten is een echte traditie bij onze Noorderburen. Jeroen maakt er een zalige Dagelijkse kost-versie van. Een kom van deze winterse erwtensoep is ideaal om na een koude wandeling leeg te lepelen.
-
Een gemixte soep van pastinaak en knolselder met een pittige olie van lavas, peterselie en jalapeñopeper, en broodcroutons.
-
Deze stevige maaltijdsoep staat steevast op het menu in winterse berggebieden. Het perfecte gerecht om de eerste dag van 2025 mee te beginnen. Verwarm je aan deze oerdegelijke soep boordevol groenten en lekker gebakken stukjes rundvlees op een koude dag.
-
Romige champignonsoep zoals alleen Jamie het kan: simpel, smeuïg en om je lepel bij af te likken!
-
Foto: Sofie Dumont Benodigdheden 1 pompoen, van ongeveer 1,5 kgboter1 ui1 tl kurkuma2 wortelen1,5 l …
-
Deze groene minestrone met feta van Sandra Bekkari is een frisse, lichte soep boordevol groenten. In slechts 20 minuten zet je een voedzame lunch of diner op tafel. Met prinsessenboontjes, courgette, erwtjes en kervel krijg je een kleurrijk gerecht, afgewerkt met zoute feta en knapperige lente-ui. Een perfecte keuze voor wie gezond en smaakvol wil eten zonder gedoe.
-
recept soepje van tuinkruiden en volgole
-
Op zoek naar het perfecte recept voor preisoep? Piet Huysentruyt geeft je het zijne met extra tips en tricks om hem zeker te doen lukken. Eenvoudig, lekker en gezond!
-
Na een koude regenachtige dag is er niets lekkerder dan een warme kop snert. Deze erwtensoep is een vullende en …
-
Komkommersoep; een zomers recept van Jeroen Meus. Met gerookte kip, munt en feta.
-
Foto: Stephanie Bex © Benodigdheden 1 ui, in grove stukken0,5 komkommer, in grove stukken0,5 venkel, in grove stukken1 blik Elvea polpa2 el pijnboompitten…
-
Foto: Pascale Naessens Benodigdheden 1 seizoenspompoen, 700 g2 witte uien2 knoflookteentjes4 takjes tijm2 el witte miso, …
-
Krokant gelakt spek gecombineerd met een romige, zachte witloofsaus. Het zoute spek en de milde, lichte bitterheid van het witloof vormen samen een heerlijke smaakbalans die je zintuigen prikkelt.
-
Foto: Sofie Dumont Benodigdheden velouté van witloof50 g boter200 g ajuin600 g witloof1 loskokende aardappel1 …
-
Pastinaaksoep maken is een must in de winter! De specifieke lichtzoete smaak is hemels en met veel extraatjes te combineren. …
-
Het lievelingsgerecht van heel veel kinderen. En stiekem ook een beetje van ons. Foto: Sofie Dumont Benodigdheden 1 klont boter…
-
Foto: Sofie Dumont Benodigdheden kerststerren1 vel bladerdeeg10 g maanzaad50 g parmezaanse kaasrasp parmezaan1 dooier1 …
-
Foto: Sofie Dumont Benodigdheden 2 el olijfolie1 grote zoete ui4 dikke wortelentijmlaurier1 klein doosje tomatenconcentraat…
-
Als je van mosselen houdt dan ga je deze echt de bom vinden! Romige soep van mosselen met toetsje mosterd …
-
Lekker met watermeloen en avocado en sowieso de allermooiste gazpacho die je ooit hebt gezien. Het recept komt uit zijn …
-
Foto: Wim Ballieu Benodigdheden Voor de juliennesoep:2 l groentebouillon1 courgette3 wortelen1 preiwit1 scheutje olijfolieEvlier …
-
Foto: Sofie Dumont Benodigdheden 1 uiboter of olijfolie1 teentje knoflook1 takje tijm1 blaadje laurier400 g …
-
Een zoet soepje met een stevige bite. Foto: Sofie Dumont Benodigdheden 2 koolrabi’s500 g wortelen1 ui1 appel…
-
Foto: Sofie Dumont Benodigdheden voor de kippenbouillon1 soepkip1 grote ui1 selder3 wortelen2 takjes tijm1 …
-
Foto: Sofie Dumont Benodigdheden gazpacho+_600 g meloen, cavaillon2 grote tomaten1 teentje look2 el sherry azijn4 …
-
Zon of geen zon, dit geeft een zalig lentegevoel! Romig, toch fris en met die feta en munt erbij, is …
-
Mulligatawny betekent eigenlijk ‘peperwater’. Dat klinkt niet echt smakelijk, maar deze Indische currysoep op basis van rijst is echt verrukkelijk. Jeroen maakt een vegetarische mulligatawny, maar een stukje kip past er ook prima bij.
-
Deze waterkerssoep met pittige radijsjes is een fris lentesoepje dat je in een mum van tijd op tafel zet. De combinatie van zachte waterkers en prei met een topping van pittige radijsjes geeft een verrassende smaakexplosie. Een ideaal gerecht voor wie op zoek is naar een lichte, vegetarische maaltijd boordevol smaak. Perfect als lunch of voorgerecht tijdens de lente.
-
Deze winterse knolselderijsoep van Rens Kroes is klaar in een handomdraai en perfect voor als je vrienden over de vloer …