• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
soepen.be
  • Home
  • Recepten
  • Kookboeken
  • Kommetjes
  • Soepbars
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Knolselderijsoep met gebakken paddestoelen

Ook spekjes horen thuis in wintersoepen. Deze soep heeft het allemaal, groente van het seizoen, paddestoelen en pancetta. Het ziet er prachtig uit, is natuurlijk heerlijk en heeft ook nog een verrassende bite. 

Benodigdheden

1 knolselderij, geschild en in blokjes
1 prei, in dunne ringetjes, het witte gedeelte
1 stengel bleekselderij, in stukjes
4 grote sjalotten, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
115 g paddenstoelen, in stukjes gescheurd
1 el tijm
1 el bladpeterselie, fijngehakt
150 g pancetta of spekjes, in reepjes of blokjes
945 ml kippenbouillon
olijfolie
zout & peper

Bereiding

Begin met het uitbakken van de spekjes, op laag vuur, in een grote soeppan met deksel. Voeg eventueel een klein beetje olie toe als dat nodig is.

Schep de uitgebakken spekjes op een bord met een dikke laag keukenpapier, om uit te lekken.

Haal 1 eetlepel van het achtergebleven vet uit de pan en zet het opzij, voor later gebruik. De rest laat je in de pan zitten. Bak daarin op laag vuur de bleekselderij, prei, sjalotten, knoflook en tijm gedurende 10 minuten, tot ze zacht zijn.

Voeg de stukjes knolselderij toe, bestrooi met zout en peper en leg de deksel op de pan. Laat de knolselderij zo in 10 tot 15 minuten zacht worden. Voeg daarna de bouillon toe en breng aan de kook. Laat op heel zacht vuur pruttelen tot de knolselderij zacht genoeg is om te pureren.

Pureer de soep in een blender of met een staafmixer tot deze glad is. Houd zolang warm.

Bak de paddenstoelen in het achtergehouden spekvet op hoog vuur, tot ze lichtbruin zijn. Doe de spekjes er nog even bij om ze door te warmen.

Schep de knolselderijsoep in kommen of borden. Leg de gebakken paddenstoelen en de spekjes er bovenop. Bestrooi met de fijngehakte peterselie. Lekker met een stuk zuurdesemtoast met boter.

4 personen
Bron: Culy

Ook lekker

  • Bospaddenstoelensoep met truffelolie
    Bospaddenstoelensoep met truffelolie
  • Groentesoep op grootmoeders wijze
    Groentesoep op grootmoeders wijze
  • Kerrie-knolselderijsoep met appel
    Kerrie-knolselderijsoep met appel

Gepost onder: Herfst/Winter, Vergeten groenten Tags: knolselder, paddestoelen

Previous Post: « Pittige rodelinzensoep met sluimerwtjes
Next Post: Dikke erwtensoep »

Primary Sidebar

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Copyright © 2023 soepen.be

 

Reacties laden....