• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
soepen.be
  • Recepten
  • Soepbars
  • Soepboeken
  • Shop
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Zoete aardappelsoep

Zoet, zoeter, zoete aardappelsoep.

zoete aardappelsoep

Benodigdheden

2 preien
2 tenen knoflook
30 g ongezouten roomboter
1 kg zoete aardappel
1200 ml heet water
2½ tabletten groentebouillon

Bereiding

Verwijder het donkergroene deel van de preien. Was en snijd het lichte deel in ringen. Snijd de knoflook fijn.

Verhit de boter in een soeppan en bak de prei en knoflook 5 min. op laag vuur.

Schil ondertussen de aardappelen en snijd in stukken van ca. 2 cm. Voeg de aardappel en het hete water toe. Verkruimel de bouillonblokjes erboven en breng aan de kook. Kook in ca. 15 min. op matig vuur met de deksel schuin op de pan gaar.

Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer. Breng de soep op smaak met peper en zout.

Tip

Lekker met stokbrood of focaccia.
Je kunt de soep 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.

4 personen
Bron: Allerhande – Albert Heijn

Gerelateerd

Gepost onder: Herfst/Winter, Slank, Vegetarisch Tags: Albert Heijn, Allerhande, zoete aardappel

Previous Post: « Gegratineerde uiensoep
Next Post: Herfstminestrone met cannellinibonen, pastinaak & malse kip »

Reader Interactions

Geef een reactieReactie annuleren

Primary Sidebar

onze Favorieten

  • Pompoensoep op grootmoeders wijze
  • Champignonsoep van Jeroen Meus
  • Authentieke bouillabaisse van Jeroen Meus
  • De enige echte paddestoelensoep van Jamie Oliver
  • Munt-doperwtensoep met krokante pancetta

Wat zoek je?

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Copyright © 2023 soepen.be

 

Reacties laden....