• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
soepen.be
  • Home
  • Recepten
  • voorgerechten
  • nagerechten
  • Soepbar
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Velouté van knolselder met zwarte truffel en amandelen

Velouté van knolselder met zwarte truffel

Benodigdheden

1 kleine knolselder
1 grote ui
1 preiwit
0,5 l groentebouillon
0,5 l volle melk
1 dl room
2 blaadjes salie
2 el ongepelde tomaten
1 kleine, zwarte wintertruffel
peper – zout – olijfolie
olijfolie

Bereiding

Schil de knolselder en snijd in kleine stukken. Snijd de ui en de prei in fijne ringen en stoof ze glazig in een scheutje olijfolie. Voeg de knolselder, melk en groentebouillon toe en breng alles aan de kook. Laat de groenten +- 35 minuten zachtjes sudderen.

Mix de soep grondig in een blender of met een mixerstaaf en haal de soep door een fijne zeef. Breng op smaak met peper van de molen, zeezout en nootmuskaat.

Snipper de amandelen fijn en snijd de salieblaadjes in fijne reepjes. Verhit in een pan een scheutje olijfolie en rooster er kort de amandelen in. Voeg de salie toe en bak kort mee zonder te kleuren.

Warm de knolseldervelouté nog even door en werk af met half opgeklopte room.

Verdeel de knolseldervelouté over de borden en rasp er wat truffel over, werk af met de amandelen en salie en enkele druppels olijfolie.

4 personen
Bron: Philippe Van den Bulck – Njam

Ook lekker

  • Vichysoise van peterseliewortel
    Vichysoise van peterseliewortel
  • Knolselderijsoep met truffel
    Knolselderijsoep met truffel
  • Dikke erwtensoep
    Dikke erwtensoep

Gepost onder: Herfst/Winter, Kerstmis, Noten, Vegetarisch, Winter Tags: amandelen, knolselder, Njam, truffel

Previous Post: « Knolselderijsoep met truffel
Next Post: Geurige Thaise broccolisoep met kokosmelk »

Primary Sidebar

POPULAIR

  • Klassieke uiensoep van Jamie Oliver
  • Champignonsoep van Jeroen Meus
  • Pompoensoep met knolselderij
  • Asperge en rucolasoep
  • Bisque d’Homard

Copyright © 2022 soepen.be