Warm helemaal op tijdens een koude herfstdag.

Benodigdheden
1 preiwit
2 lente-uien
2 uien
150 g gemengde bospaddenstoelen (cantharellen, hoorn des overvloeds, hannenkammen, oesterzwammen)
500 g kastanjes
2 l kippenbouillon
2 el olijfolie
fijn zeezout
fleur de sel
zwarte peper
Bereiding
Kook de kastanjes, snipper de ui en het preiwit. Borstel de paddenstoelen droog schoon en snij ze in kleine stukjes. Snij de lente-ui in ringetjes en roer ze door de paddenstoelen.
Fruit de ui- en preisnippers in olijfolie. Voeg er de kastanjes en kippenbouillon aan toe. Laat 30 minuten koken. Kruid met peper en zout. Mix en giet door een fijne zeef.
Besprenkel de paddenstoelen en lente-ui met een beetje olijfolie. Kruid met peper en zout en verdeel de paddenstoelenmengeling over de borden.
Verdeel de gezeefde soep over de borden.
4 personen
Bron: Libelle Lekker
Geef een reactie