• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
soepen.be
  • Home
  • Recepten
  • voorgerechten
  • nagerechten
  • Soepbar
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Appel-paprikasoep

Tikje zoet.

Appel-paprikasoep

Benodigdheden

4 rode paprika’s
1 wortel
1 ui
2 el maïsolie
800 ml groentebouillon
1 appel
150 g yoghurt
1 kl honing
1 elappelazijn
peper
zout
basilicum (naar smaak)

Bereiding

Maak de paprika’s schoon en snij ze in blokjes. Schil de wortel en snij hem in blokjes. Pel en snipper de ui. 

Stoof de ui met de paprika en de wortel in een likje olie. Schenk er de bouillon bij en laat 15 tot 20 minuten zachtjes koken. Mix de soep. 

Spoel de appel, snij hem in kwartjes en verwijder het klokhuis. Rasp het vruchtvlees grof, roer het met de yoghurt door de soep. Warm nog even door, maar laat niet meer koken. Breng op smaak met peper, zout, honing en azijn. 

Schep de soep in warme borden of kommen. Serveer naar smaak met geroosterde pitten en grof gehakt basilicum.

4 personen
Bron: Libelle Lekker

Ook lekker

  • Knolseldercappuccino met gremolata
    Knolseldercappuccino met gremolata
  • Mulligatawny
    Mulligatawny
  • Geroosterde tomaat-paprikasoep met zure room en gegratineerde broodstengels
    Geroosterde tomaat-paprikasoep met zure room en…

Gepost onder: Fruit, Herfst/Winter, Vegetarisch Tags: appel, Libelle Lekker, paprika

Previous Post: « Romige bospaddenstoelensoep
Next Post: Bloemkoolsoep met hamblokjes »

Primary Sidebar

POPULAIR

  • Klassieke uiensoep van Jamie Oliver
  • Bouillabaisse à la Marseillaise
  • Asperge en rucolasoep
  • De enige echte paddestoelensoep van Jamie Oliver
  • Pompoen-linzensoep

Copyright © 2022 soepen.be