• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
soepen.be
  • Home
  • Recepten
  • voorgerechten
  • nagerechten
  • Soepbar
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Harira met harissa

Pittige Marokkaanse kikkererwtensoep met gehakt.

Harira met harissa

Benodigdheden

1 middelgrote ui
3 tenen knoflook
15 g verse platte peterselie
2 tl gemalen komijn
2 tl gemalen kurkuma (koenjit)
2 tl gemalen kaneel
2 tl harissa
2 el traditionele olijfolie
300 g rundergehakt
350 g biologisch kikkererwten in pot
½ struik bleekselderij
400 g tomatenblokjes in blik
1 l water
100 g Valle del sole rode splitlinzen

Verder nodig

soeppan
keukenmachine
vergiet

Bereiding

Snijd de ui, knoflook en peterselie (alleen de blaadjes) grof. Maal in de keukenmachine de ui, knoflook, komijn, kurkuma, kaneel, harissa en de helft van de peterselie fijn tot kruidenpasta.

Verhit de olie in een soeppan. Fruit hierin de kruidenpasta 1 minuut. Voeg het gehakt toe en bak in 3 minuten rul. Spoel ondertussen de kikkererwten in een vergiet af onder koud stromend water en laat uitlekken. Spoel de bleekselderij af onder koud stromend water en snijd in kleine boogjes.

Voeg de tomatenblokjes en het water aan het gehakt toe en breng aan de kook. Voeg de kikkererwten, bleekselderij en linzen toe. Laat de soep 10 minuten op laag vuur met de deksel erop zachtjes koken. Roer af en toe. Breng de soep op smaak met peper en zout en schep in kommen. Bestrooi met de rest van de peterselie.

Tip

Week de kikkererwten 1 nacht van tevoren in ruim koud water. Kook ze de volgende dag volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Weinig tijd? Neem uitgelekte en afgespoelde kikkererwten.

Vervang voor een vegetarische soep het rundergehakt door 175 g fijngehakt.
Je kunt dit gerecht ook maken met halal gehakt.

Lekker met knapperig pitabrood.

4 personen
Bron: Allerhande – Albert Heijn België

Ook lekker

  • Vegetarische harira
    Vegetarische harira
  • Bospeensoep met rode linzen
    Bospeensoep met rode linzen
  • Pittige pompoensoep
    Pittige pompoensoep

Gepost onder: Glutenvrij, Herfst/Winter, Lactosevrij, Marokkaans, Peulvruchten, Winter Tags: harira, harissa, marokko, ramadan

Previous Post: « Vegetarische harira
Next Post: Vissoep met grijze garnalen »

Primary Sidebar

POPULAIR

  • Klassieke tomaten gazpacho
  • Soep van rode paprika & tomaat van Jamie Oliver
  • Groene gazpacho van Jamie Oliver
  • Minestronesoep van Jamie Oliver
  • Meefoon bouillon

Copyright © 2022 soepen.be