Op zoek naar soep zoals alleen Jeroen Meus die maakt?
Zijn recepten zijn eenvoudig, eerlijk en altijd boordevol smaak. Van een klassieke champignonsoep tot verrassende variaties met seizoensgroenten – hier vind je Jeroens beste soepgerechten verzameld op één plek. Perfect voor elke dag, en altijd met die warme, vertrouwde Meus-touch.
Jeroen Meus
-
Deze dikke maaltijdsoep op basis van spliterwten is een echte traditie bij onze Noorderburen. Jeroen maakt er een zalige Dagelijkse kost-versie van. Een kom van deze winterse erwtensoep is ideaal om na een koude wandeling leeg te lepelen.
-
Een gemixte soep van pastinaak en knolselder met een pittige olie van lavas, peterselie en jalapeñopeper, en broodcroutons.
-
Deze stevige maaltijdsoep staat steevast op het menu in winterse berggebieden. Het perfecte gerecht om de eerste dag van 2025 mee te beginnen. Verwarm je aan deze oerdegelijke soep boordevol groenten en lekker gebakken stukjes rundvlees op een koude dag.
-
Komkommersoep; een zomers recept van Jeroen Meus. Met gerookte kip, munt en feta.
-
Mulligatawny betekent eigenlijk ‘peperwater’. Dat klinkt niet echt smakelijk, maar deze Indische currysoep op basis van rijst is echt verrukkelijk. Jeroen maakt een vegetarische mulligatawny, maar een stukje kip past er ook prima bij.
-
Zo’n stevige winterse erwtensoep is een traditie uit de Hollandse keuken, maar vader Meus was net zo goed een kei in het bereiden van zo’n ketel krachtsoep. Dit is een soep waar je je lepel in kan rechtzetten, zonder nood aan een vooraf bereide bouillon.
-
Vergeten groenten bestaan al lang niet meer, want tegenwoordig zijn pastinaken en knolselders opnieuw overal verkrijgbaar. Jeroen gebruikt deze ouderwetse groenten in een simpele, maar lekkere soep. Dankzij de zoete toetsen van pastinaak en het zure van de witte misopasta, krijgt deze soep een speels karakter. Ideaal om van te genieten na een lange herfstwandeling.
-
Deze ajuinsoep van Jeroen Meus is een eenvoudig soepje die niet mag ontbreken in de lijst van winterse gerechten. De knapperige lookcroutons tillen de soep naar een hoger level.
-
Licht, natuurlijk en lekker, zo kan je deze visbereiding omschrijven. Gemixte peterselie en waterkers toveren de saus om in een zachtgroene waterzooi. Dit is een bord eerlijk eten en bovendien hou je aan deze kookbeurt maar weinig afwas over.
-
Een feestsoep om duimen en vingers van af te likken, met zelfgemaakte visfumet en heerlijke mosseljus. Strooi er royaal veel mosselen in.
-
Deze romige champignonsoep van Jeroen Meus is dé herfstcomfort-klassieker: boordevol verse paddenstoelen, prei, aromatische kruiden en een scheutje room. Echt allemansvriend!
-
Pompoensoep is een perfecte winterse smaakmaker. Jeroen combineert de zachte pompoensmaak met een portie geitenkaas, die precies dat beetje extra kracht geeft aan de smaak. Voeg er nog wat pittige rauwe ham aan toe, en dan kan je vriend en vijand verrassen met een stevig soepje.
-
Een stevige kop dampende pompoensoep doet altijd deugd, zeker als je die zachte smaak een beetje pit geeft. Daarom roostert Jeroen de stukken pompoen vooraf en er mogen ook wat specerijen in de pot terecht komen. Bovendien geven gebakken pompoenpitten de soep een beetje extra ‘beet’.
-
Deze authentieke bouillabaisse van Jeroen Meus brengt je rechtstreeks naar de Franse kust. Met verse vis, saffraan en venkel maak je een klassieke, smaakvolle vissensoep die elk diner bijzonder maakt.
-
Deze pittige pompoensoep van Jeroen Meus is lichtjes pikant, met korianderzaadjes, kardemompeulen bij, wat brokjes oude kaas en goudbruine broodcroutons.
-
In deze gazpacho van tomaat en watermeloen pimpt Jeroen het traditionele recept van gazpacho met wat zachte toetsen van watermeloen en pittige geitenkaas.
-
Een kippensoep geïnspireerd op de populaire Thaise soep Tom Ka Kai. Citroengras, limoenblad en limoensap geven die soep haar karakteristieke frisheid.
-
Deze soepklassieker met tomaat en veel vleesballetjes lust iedereen, op elk moment van de dag.
-
Deze aspergesoep met croutons en gerookte zalm van Jeroen Meus is een echte feestsoep. Een soepje met dat tikkeltje méér.
-
Deze aspergesoep met basilicumroom van Jeroen Meus is een toppertje met Pasen!