• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
soepen.be
  • Home
  • Recepten
  • Kookboeken
  • Kommetjes
  • Soepbars
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Geroosterde tomaat-paprikasoep met zure room en gegratineerde broodstengels

In dit recept rooster je de tomaten met paprika in de oven voor een intensere smaak. Je maakt van de broodstengels ook iets bijzonders door deze te maken met een lekker knapperige baguette en in de oven te gratineren met kaas.

Geroosterde tomaat-paprikasoep met zure room en gegratineerde broodstengels

Benodigdheden

8 tomaten
4 rode paprika
4 rode ui
4 knoflookteentjes
10 g verse basilicum
4 tl paprikapoeder
4 stuks meerzadenbaguette
100 g geraspte belegen kaas
100 g biologische zure room
6 el olijfolie
2 el zwarte balsamicoazijn
1 l groentebouillon
peper en zout naar smaak

Verder nodig

ovenschaal
bakpapier
bakplaat
staafmixer
soeppan
kom

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de tomaten in kwarten en de rode paprika in repen. Hak de rode ui en de knoflook grof. Scheur de basilicumblaadjes grof, bewaar de takjes.

Doe de tomaat, paprika, rode ui, de helft van de knoflook, de basilicumtakjes en de helft van de basilicumblaadjes in een ovenschaal. Besprenkel de groenten met de olijfolie, de zwarte balsamicoazijn, het paprikapoeder en meng goed door elkaar. Breng goed op smaak met peper en zout en rooster de groenten 30 – 35 minuten in de oven.

Snijd ondertussen de meerzadenbaguette in de lengte tot broodstengels van 1 – 2 cm breed. Leg de stengels op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met een beetje olijfolie en bestrooi met de geraspte kaas en overige knoflook. Bereid ook de bouillon.

Bak de broodstengels 10 – 12 minuten in de oven.

Voeg ondertussen de groenten, inclusief het kookvocht, toe aan een soeppan. Pureer de groenten met een staafmixer en voeg bouillon toe tot de soep de gewenste dikte heeft.

Verdeel de soep over de kommen. Garneer de soep met de zure room en het overige basilicum. Serveer met de broodstengels.

4 personen
Bron: Hello Fresh

Ook lekker

  • Gegratineerde zuurkoolsoep met gruyère
    Gegratineerde zuurkoolsoep met gruyère
  • Courgette-preisoep met verse dille, zelfgemaakte croutons en pesto-bruschetta's
    Courgette-preisoep met verse dille, zelfgemaakte croutons en…
  • Koude soep met tomaat en paprika
    Koude soep met tomaat en paprika

Gepost onder: Vegetarisch Tags: brood, paprika, tomaat

Previous Post: « Thaise wortelsoep met koriander
Next Post: Courgette-preisoep met verse dille, zelfgemaakte croutons en pesto-bruschetta’s »

Primary Sidebar

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Copyright © 2023 soepen.be

 

Reacties laden....