Deze winterse knolselderijsoep van Rens Kroes is klaar in een handomdraai en perfect voor als je vrienden over de vloer hebt. Heerlijk romig en vullend, en natuurlijk ook healthy!

Benodigdheden
500 g knolselderij
1 middelgrote ui
2 teentjes knoflook
750 ml water
1 bouillonblokje, vegetarisch
450 ml kokosmelk
250 g zoete aardappelen in blokjes gesneden
200 g champignons
3 el fijngesneden bieslook
zwarte peper en zout
snufje kardamom
10 gr gedroogde tomaatjes
kokosolie, om in te bakken
Bereiding
Smelt de kokosolie in een grote pan. Snijd de ui, knoflook, knolselderij, champignons en de zoete aardappelen in kleine stukjes. Bak de ui glazig en doe na een minuut de knoflook en de knolselderij erbij. Bak het mengsel 10 minuten.
Voeg hierna het water met de bouillon, kokosmelk, zoete aardappel en de kruiden toe en roer alles door elkaar. Kook het ongeveer 15 minuten en bak ondertussen de champignons in een kleine koekenpan.
Mix de soep in de blender samen met de gedroogde tomaatjes en schenk het in kommen. Doe als laatste de champignons erover heen en bestrooi het met wat bieslook.
4 personen
Bron: Rens Kroes