• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
soepen.be
  • Home
  • Recepten
  • Kookboeken
  • Kommetjes
  • Soepbars
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Gegratineerde uiensoep

Het geheim van een goede uiensoep? De uien lekker lang laten karamelliseren op laag vuur.

Gegratineerde uiensoep

Benodigdheden

800 g middelgrote ui
50 g ongezouten roomboter
2 el tarwebloem
2 groentebouillontabletten
1½ liter kokend water
4 el cognac
2 takjes verse tijm
½ afbakstokbrood
150 g Zwitserse Gruyère

Verder nodig

vuurvaste kom

Bereiding

Snijd de uien in dunne halve ringen. Verhit de boter in een ruime pan met dikke bodem en laat de ui op middelhoog vuur in 30 min. karamelliseren. Schep regelmatig om. Bestrooi de ui met de bloem, breng op smaak met peper en zout en bak al omscheppend 3 min.

Los de bouillonblokjes op in het kokende water en voeg samen met de cognac toe aan de ui. Ris de blaadjes van de takjes tijm en voeg ook toe. Breng de soep aan de kook en laat op laag vuur 20 min. zachtjes koken.

Zet de ovengrill aan. Snijd het halve stokbrood in 4 schuine sneetjes, leg op een met bakpapier beklede bakplaat en gril in ca. 5 min. goudbruin.

Schep de soep in de kommen. Leg in elke kom een sneetje stokbrood. Rasp de kaas en verdeel over de sneetjes. Zet ca. 5 min. in de oven tot de kaas gesmolten is.

4 personen
Bron: Allerhande – Albert Heijn

Ook lekker

  • Gegratineerde zuurkoolsoep met gruyère
    Gegratineerde zuurkoolsoep met gruyère
  • Parijse uiensoep
    Parijse uiensoep
  • Kaassoep met broodknoedels
    Kaassoep met broodknoedels

Gepost onder: Frans, Herfst/Winter, Maaltijdsoep Tags: ajuin, gegratineerd, uien

Previous Post: « Courgetteroomsoep met zalm
Next Post: Zoete aardappelsoep »

Primary Sidebar

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Copyright © 2023 soepen.be

 

Reacties laden....