Zo’n stevige winterse erwtensoep is een traditie uit de Hollandse keuken, maar vader Meus was net zo goed een kei in het bereiden van zo’n ketel krachtsoep. Dit is een soep waar je je lepel in kan rechtzetten, zonder nood aan een vooraf bereide bouillon.
Benodigdheden
500 g spliterwten
3 dikke uien
klontjes boter
3 stengels selder
2 stammen prei
3 dikke aardappelen
1 varkensschenkel of varkensribben
200 g gerookt spek
6 laurierblaadjes
2 takjes tijm
zout en peper van de molen
minstens 3 l water
1 rookworst
Verder nodig
Bereiding
Het recept ‘Dikke erwtensoep’ is afkomstig van Jeroen Meus.
Klik hier voor het volledige recept.
Klassieke kost
100 klassiekers van vroeger en nu
In Klassieke kost toont Dagelijkse kost-chef Jeroen Meus zijn diepgewortelde waardering voor het pure product. In 100 gerechten, die elk op hun manier klassiek zijn, brengt hij een ode aan de hedendaagse klassieke keuken.
Wat vind jij van dit recept?