• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
soepen.be
  • Home
  • Recepten
  • Kookboeken
  • Kommetjes
  • Soepbars
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Tomatensoep met uien en balsamico

Tomatensoep met uien en balsamico

Benodigdheden

8 tomaten
2 uien
2 el witte balsamicoazijn
2 teentjes knoflook
2 wortelen
2 el tomatenpuree
1 l groentebouillon (+ evt wat extra)
4 el room
1 snuifje suiker
2 el olijfolie
zout
cayennepeper
vers basilicum

Bereiding

Pel de uien en de knoflook en snipper ze. Schil de wortelen en snij ze in kleine blokjes. Fruit alles 1 à 2 minuten in hete olie, zonder ze te kleuren. Spoel de tomaten, snij ze in kwartjes. Vermeng de tomatenpuree met de gestoofde groenten en laat een minuutje mee stoven. Voeg de kwartjes tomaat toe en overgiet met bouillon.

Breng aan de kook en laat 20 minuten sudderen. Mix de soep fijn en giet ze door een zeef. Breng opnieuw aan de kook. Laat de soep naar smaak nog wat indikken of leng ze aan met wat extra bouillon.

Roer de room door de soep en breng op smaak met suiker, balsamico, zout en cayennepeper. Verdeel over de borden en garneer met basilicumblaadjes en eventueel wat extra room voor het serveren.

4 personen
Bron: Libelle Lekker

Ook lekker

  • Tomatensoep met balletjes basisrecept
    Tomatensoep met balletjes basisrecept
  • Tomaat-pompoensoep met halloumi croutons
    Tomaat-pompoensoep met halloumi croutons
  • Waterzooi van vis met waterkerscoulis en bladerdeegkrokantjes
    Waterzooi van vis met waterkerscoulis en…

Gepost onder: Herfst/Winter, Vegetarisch Tags: ajuin, balsamico, Libelle Lekker, tomaat, uien

Previous Post: « Bloemkoolsoep met hamblokjes
Next Post: Rode bietensoep met feta »

Primary Sidebar

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Copyright © 2023 soepen.be

 

Reacties laden....