• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
soepen.be
  • Home
  • Recepten
  • Kookboeken
  • Kommetjes
  • Soepbars
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Hol­land­se erw­ten­soep

Dé Hollandse klassieker: erwtensoep. Binnen één uur staat deze versie op tafel.

Benodigdheden

1½ l water
300 g spliterwten
2 schouderkarbonaden
1 gedroogd laurierblaadje
1 knolselderij
2 preien
25 g verse selderij
1 Veluwse fijne rookworst (280 g)

Bereiding

Breng in een soeppan het water met de erwten, karbonaden en het laurierblad aan de kook. Laat met de deksel op de pan 20 minuten op laag vuur zachtjes koken.

Schil ondertussen de knolselderij en snijd in stukken van 2 cm. Was de preien en snijd in halve ringen. Snijd de selderij fijn.

Neem de karbonaden uit de pan en snijd in kleine blokjes. Doe terug in de pan. Voeg de knolselderij, prei en ¾ van de selderij toe en roer door. Leg de rookworst in de soep en laat nog 20 minuten zachtjes koken tot alle groenten gaar zijn. Roer regelmatig. Stamp de soep (niet de worst) een paar keer door met de pureestamper.

Haal de rookworst uit de pan, snijd in plakjes en roer deze door de soep. Garneer met de rest van de selderij.

Tip

Vind je de soep wat te dik, verdun hem dan met water of bouillon.
Je kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Lekker met roggebrood met katenspek. Het recept is dan niet meer glutenvrij.

4 personen
Bron: Allerhande – Albert Heijn

Ook lekker

  • Dikke erwtensoep
    Dikke erwtensoep
  • Vegetarische erwtensoep
    Vegetarische erwtensoep
  • Groentesoep op grootmoeders wijze
    Groentesoep op grootmoeders wijze

Gepost onder: Glutenvrij, Herfst/Winter, Maaltijdsoep, Peulvruchten Tags: erwten, Holland, snert

Previous Post: « Dikke erwtensoep
Next Post: Knolselderijsoep »

Primary Sidebar

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Copyright © 2023 soepen.be

 

Reacties laden....