Oer-klassieke soepen, stampensvol verse, lekkere ingrediënten.
Klassiekers
-
Deze zomerse erwten- en courgettesoep met zelfgemaakte curry-popcorn is een perfect gerecht voor de naderende lente! Daarbij is ze ook …
-
Rundsbouillon of ossenstaartsoep, het is en blijft een klassieker van formaat. Benodigdheden 2 1/2 liter water1 ossenstaart, in 6-8 …
-
Bouillabaise met kabeljauw is een rijke vissoep uit Marseille met tomaat en met hier kabeljauw in de hoofdrol. Lekker pittig, …
-
Een authentieke bouillabaisse van Jeroen Meus is eten én drinken. Dat likje rouille en die toastjes moeten er absoluut bij.
-
recept bouillabaisse
-
Bouillabaisse is een Provençaalse vissoep uit Marseille. Serveer met toast met rouille. Foto: 15gram Benodigdheden 150 g rode poonfilets, in …
-
Deze overheerlijke pompoensoep op grootmoeders wijze is een eenvoudig recept voor een volle, verwarmende soep. Met de combinatie van pompoen, selder en een vleugje kruiden, brengt deze soep je terug naar de gezellige keuken van je grootmoeder.
-
30° in de schaduw, geen zuchtje wind en nergens wat koelte. De zomer op zijn heetst. Dat is het moment …
-
De drie ingrediënten die deze soep zo’n succes maken: tomaat, paprika en natuurlijk balletjes! Foto: Allerhande Benodigdheden 750 g romatomaten…
-
Foto: Libelle Lekker Benodigdheden 500 g witte asperge2 el bieslook, gesnipperd1 ui100 g bloemige aardappel1,5 el …
-
Sommige geuren blijven je een leven lang bij. Een daarvan is absoluut de soep met balletjes die vroeger op zondag …
-
Sauzen, soepen, stoofgerechten: een goede basisbouillon is het halve werk. Met bouillonblokjes is niets mis, maar er gaat niets boven zelfgemaakt.
-
Wil je een klassieke soep maken? Dan is deze uiensoep van jamie Oliver uit de Franse keuken perfect!
-
Blauwaderkaas en room erdoor, even laten pruttelen en lepelen maar! Benodigdheden 2 preien 25 g boter 100 g vastkokende aardappelen…
-
Een lekker soepje met een extra zoete smaak.
-
Een romige en troostrijke soep met de zachte smaak van malse kip, verrijkt met een fluweelzachte room. Het perfecte comfortgerecht dat je opwarmt en je smaakpapillen verwent, met een subtiele kruidenmix die het geheel compleet maakt. Pure gezelligheid in een kom.
-
Hoewel ze in Marseille beweren dat hun recept het enige authentieke is, bestaan er van de bouillabaisse evenveel varianten als er vissen zijn in de zee. Het enige waar het op aan komt, is dat je veel verschillende en vooral verse vis gebruikt.
-
Mosselen met friet is zowat de Belgische klassieker bij uitstek, maar je kan de smakelijke weekdieren ook gebruiken voor een …
-
Rijk gevuld met aardappelen, runderlappen en tomaat. Foto: Allerhande Benodigdheden 2 uien500 g runderriblappen2 el olie3 tl …
-
Deze soepklassieker met tomaat en veel vleesballetjes lust iedereen, op elk moment van de dag.
-
Een stevige, verwarmende erwtensoep vol rijke smaken. De zachte erwten mengen zich perfect met de rokerige, gegrilde worst, die een heerlijke crunch en extra diepte aan het gerecht geeft. Een klassieker die je verwarmt op de koudste dagen en je helemaal in winterse sferen brengt.
-
Koud en guur buiten? Tijd voor een heerlijk kommetje comfort food! Deze verwarmende uiensoep van Jamie Oliver is supermakkelijk te maken en je hoeft er bijna niet naar om te kijken terwijl hij pruttelt op het vuur.
-
Laat je verrassen door de rijke, aardse smaken van deze romige paddestoelensoep van Jamie Oliver. Met verse paddestoelen en eekhoorntjesbrood, op smaak gebracht met knoflook, ui en tijm, biedt deze soep een heerlijke umami-explosie. Perfect als comfort food of als verfijnde starter; deze soep is een must-try voor elke paddestoelenliefhebber!
-
Simpel, maar oh zo lekker! Jamie Oliver’s tomatensoep is een ware smaakexplosie, gevuld met verse en smaakvolle ingrediënten. Doop er een paar kaassoldaatjes in en geniet van een verrukkelijk maal!
-
Foto: Jamie Oliver Benodigdheden klont boter2 el olijfolieverse salieblaadjesteentjes knoflook, geperst of fijngehaktuien, in ringen gesneden…
-
Salmorejo is een typische soep uit het zuiden van Spanje, met name de regio rondom de stad Cordoba. Het is …
-
Wat is er beter om de bijtende winterkou te verjagen dan een kom dampend verse uiensoep? Foto: The Curvy Carrot…
-
Gentse waterzooi is een typisch Gents gerecht. Eén van de klassiekers die vlotjes naar binnen gaat. Foto: Jan Buytaert Benodigdheden…