Kippenroomsoep
Deze romige kippenroomsoep is een klassieker die altijd in de smaak valt. Met malse kip, verse groenten en een vleugje room is het een heerlijke en voedzame maaltijd.

Benodigdheden
400 g borstfilet van de kip
2 st preistengels (met weinig groen)
2 wortelen
1 aardappel
2 el boter
1 dl room
3 el vermout
1,5 l kippenbouillon
Bereiding
Snijd de prei in ringen, de wortelen in blokjes van 1 cm en de aardappel in stukjes. Klop de room half stijf.
Smelt 1 eetlepel boter in een pan en bak 3 eetlepels preiringen goudbruin. Haal ze uit de pan en zet apart voor de afwerking van de soep.
Smelt in dezelfde pan de rest van de boter en stoof de overige prei, wortelen en aardappel 3 à 4 minuten aan. Leg de kipfilet op de groenten en giet de kippenbouillon erbij. Laat 20 minuten zachtjes sudderen.
Haal de kipfilet uit de pan en snijd in zeer fijne reepjes.
Mix de soep glad en roer er de vermout en de room door. Voeg de gesneden kipfilet en de eerder gebakken preiringen toe. Werk eventueel af met wat fijngehakte peterselie.