Kippenroomsoep

Emilie
Kippenroomsoep

Een romige en troostrijke soep met de zachte smaak van malse kip, verrijkt met een fluweelzachte room. Het perfecte comfortgerecht dat je opwarmt en je smaakpapillen verwent, met een subtiele kruidenmix die het geheel compleet maakt. Pure gezelligheid in een kom.

Kippenroomsoep
Foto: Solo

Benodigdheden

400 g borstfilet van de kip
2 st preistengels (met weinig groen)
2 wortelen
1 aardappel
2 el boter
1 dl room
3 el vermout
1,5 l kippenbouillon

Bereiding

Snijd de prei in ringen, de wortelen in blokjes van 1 cm en de aardappel in stukjes. Klop de room half stijf.

Smelt 1 eetlepel boter in een pan en bak 3 eetlepels preiringen goudbruin. Haal ze uit de pan en zet apart voor de afwerking van de soep.

Smelt in dezelfde pan de rest van de boter en stoof de overige prei, wortelen en aardappel 3 à 4 minuten aan. Leg de kipfilet op de groenten en giet de kippenbouillon erbij. Laat 20 minuten zachtjes sudderen.

Haal de kipfilet uit de pan en snijd in zeer fijne reepjes.

Mix de soep glad en roer er de vermout en de room door. Voeg de gesneden kipfilet en de eerder gebakken preiringen toe. Werk eventueel af met wat fijngehakte peterselie.

Vorige post Volgende post