• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
soepen.be
  • Home
  • Recepten
  • voorgerechten
  • nagerechten
  • Soepbar
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Kippenroomsoep

Kippenroomsoep

Benodigdheden

400 g borstfilet van de kip
2 st preistengels (met weinig groen)
2 wortelen
1 aardappel
2 el boter
1 dl room
3 el vermout
1,5 l kippenbouillon

Bereiding

Snij prei in ringen, wortelen in blokjes van 1 cm, aardappel in stukjes en klop de room half stijf.
Smelt 1 eetlepel boter en pak 3 eetlepel preiringen goudbruin, haal uit de pan en hou apart voor de afwerking van de soep.
Smelt in zelfde pan rest boter en stoof de rest van de prei, wortel en aardappel gedurende 3 a 4 minuten.
Leg de kipfilet in de pan op de groenten en overgiet met de kippenbouillon. Laat 20 min sudderen.
Haal de kipfilet uit de bouillon en snij in zeer fijne reepjes.
Mix de rest van de soep zeer fijn, roer de vermout eronder en ook de room.
Voeg de gesneden kipfilet en de preiringen die je voordien stoofde toe. Voeg eventueel wat fijngehakte peterselie toe.

4 personen
Bron: solo.be

Ook lekker

  • Maaltijdsoep met kip op Indische wijze
    Maaltijdsoep met kip op Indische wijze
  • Oosterse bouillon met paksoi en een kwarteleitje
    Oosterse bouillon met paksoi en een kwarteleitje
  • Herfstminestrone met cannellinibonen, pastinaak & malse kip
    Herfstminestrone met cannellinibonen, pastinaak & malse kip

Gepost onder: Gevogelte Tags: kippenroomsoep, kippensoep

Previous Post: « Bouillabaisse à la Marseillaise
Next Post: Gegrilde bloemkoolsoep »

Primary Sidebar

POPULAIR

  • Klassieke uiensoep van Jamie Oliver
  • Champignonsoep van Jeroen Meus
  • Pompoensoep met knolselderij
  • Asperge en rucolasoep
  • Spaanse vissoep van Jamie Oliver

Copyright © 2022 soepen.be