Authentieke bouillabaisse van Jeroen Meus

Duik in de rijke smaken van de Franse kust met deze authentieke bouillabaisse van Jeroen Meus. Deze geurige vissoep combineert verse vissoorten zoals zeeduivel en gamba’s met saffraan, venkel en een scheutje pastis voor een mediterrane flair. Serveer met een likje zelfgemaakte rouille en geroosterd stokbrood voor de ultieme smaakbeleving.

Benodigdheden
bouillabaisse
2 l verse visfumet
1 scheutje olijfolie
2 uien
1 teentje look
1 venkel
1 preistronk
3 à 4 draadjes saffraan
4 tomaten
80 g geconcentreerde tomatenpuree
1 scheutje pastis
enkele takjes verse tijm
paar blaadjes verse laurier
8 grote gamba’s
250 g rode poonfilets
250 g zeeduivelfilets
rouille
2 rode paprika’s
scheutje olijfolie
2 teentjes look
3 eieren
1/2 citroen
1 snuifje saffraanpoeder
1 dl olijfolie
1 stokbrood
peper van de molen en zout

Wil je de authentieke smaken van deze klassieke Franse vissensoep perfect tot hun recht laten komen? Dan is de Staub Cocotte dé must-have voor jouw keuken. Deze zware gietijzeren pan zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling en houdt je soep heerlijk warm tijdens het serveren. Ideaal om je bouillabaisse langzaam en zachtjes te laten sudderen.
Bereiding
Het recept ‘Authentieke bouillabaisse‘ is afkomstig van Jeroen Meus.
Wijnadvies bij bouillabaisse
Bij deze rijke en aromatische vissoep passen frisse, minerale witte wijnen het beste. Kies bijvoorbeeld voor een Vermentino of een Sauvignon Blanc uit de Loire. Deze wijnen benadrukken de zeebries en complementeren de delicate vis- en kruidenaroma’s. Voor rooddrinkers is een lichte Pinot Noir ook een goede optie.