Oer-klassieke soepen, stampensvol verse, lekkere ingrediënten.
Klassiekers
-
Deze dikke maaltijdsoep op basis van spliterwten is een echte traditie bij onze Noorderburen. Jeroen maakt er een zalige Dagelijkse kost-versie van. Een kom van deze winterse erwtensoep is ideaal om na een koude wandeling leeg te lepelen.
-
recept Oma’s erwtensoep
-
recept snelle erwtensoep met diepvrieserwten
-
Deze stevige maaltijdsoep staat steevast op het menu in winterse berggebieden. Het perfecte gerecht om de eerste dag van 2025 mee te beginnen. Verwarm je aan deze oerdegelijke soep boordevol groenten en lekker gebakken stukjes rundvlees op een koude dag.
-
recept Tom Kha Kai
-
recept Kreeftenbisque
-
Deze tomatensoep is allesbehalve saai! Met krokante bladerdeegboompjes, een pittige room en een knapperige peterselie-knoflookcrumble til je een klassieke soep naar feestelijk niveau. Ideaal voor een gezellige winteravond of als verrassend voorgerecht tijdens de feestdagen. Makkelijk te maken, maar met een luxueuze uitstraling. Perfect om indruk te maken op je gasten zonder uren in de keuken te staan.
-
Foto: Roos Mestdagh © Benodigdheden 300 g kipfilet1 ui2-3 stengels selderij2-3 wortelen3 aardappelen2 tenen look…
-
Romige champignonsoep zoals alleen Jamie het kan: simpel, smeuïg en om je lepel bij af te likken!
-
Op zoek naar een lekker en voedzaam gerecht dat zowel eenvoudig te bereiden als ongelooflijk smaakvol is? Deze gebonden kippensoep …
-
Pasta e Fagioli is een stevige, klassieke Italiaanse soep gemaakt met pasta, bonen en groenten. Geserveerd met knapperig brood is …
-
Deze hartige en voedzame soep is een traditioneel boerengerecht uit de regio Lazio, maar ook uit de Marche en Abruzzo, …
-
Zelfgemaakte kippenbouillon is de perfecte basis voor heerlijke kippensoep, sauzen en stoofpotjes zoals vol-au-vent. Kippenbouillon maken is bovendien helemaal niet …
-
Zin in een klassiek kommetje comfort food? Deze zalig vullende prei-aardappelroomsoep lepel je zo naar binnen! Gemakkelijk om te maken, …
-
Warm op met een kom romige avgolemono, de Griekse klassieker die citroen, ei, kip en rijst combineert tot een eenvoudige, …
-
Een oer-Hollands recept: erwtensoep met roggebrood en spek. Snert is een gerecht dat in de winter zeker een keer op tafel moet verschijnen! Lekker met prei, knolselder en spek!
-
Dit basisrecept voor erwtensoep mag niet ontbreken in je receptenboekje! Zo maak je zelf de lekkerste erwtensoep ofwel Hollandse snert. Vergeet de rookworst niet!
-
recept voor oma’s Oud-Hollandse erwtensoep
-
Foto: Feel Good By Food Benodigdheden 300 g spliterwten1 vegetarische rookworst1 laurierbad1,5 l groentebouillon, van 1,5 blokje…
-
recept Erwtensoep uit de slowcooker
-
Na een koude regenachtige dag is er niets lekkerder dan een warme kop snert. Deze erwtensoep is een vullende en …
-
Deze erwtensoep met pestocroutons van Manon Van Aerschot is een frisse, moderne versie van een klassieker. De combinatie van zoete erwtjes en hartige pesto zorgt voor een verrassende smaakexplosie. De krokante croutons, gemaakt van oud brood en pesto, geven een heerlijke crunch aan elke lepel. Snel, eenvoudig en perfect voor een lichte lunch of als voorgerecht tijdens een diner.
-
Een feestelijke soep voor Kerst met 6 ingrediënten. Niet zomaar een bouillabaisse, maar een snelle! Foto: ChicksLoveFood Benodigdheden 1 ui…
-
Deze Italiaanse klassieker is altijd een succes. De soep is natuurlijk het lekkerste als je rijpe zomertomaten en vers basilicum gebruikt, maar tomaten in blik zijn ook prima geschikt.
-
Scampi diabolique is een echte ‘crowdpleaser’. Wist je dat je er ook een origineel soepje van kan maken? Serveer de …
-
Deze stevige, romige vissoep – ‘fiskesuppe’ – is een Noorse klassieker die een beetje doet denken aan chowder. Foto: Miljuschka …
-
Een heerlijke, huisgemaakte soep zoals alleen Oma die maakt. Vol van smaak door rijpe tomaten, verse groenten en malse gehaktballetjes. De vermicelli maakt de soep extra vullend en zorgt voor een fijne, hartige textuur. Perfect voor een moment van comfort en gezelligheid.
-
Er was eens een tijd dat men aardappels zag als ‘voedsel van de duivel’. Tot de achttiende-eeuwse econoom Antoine Augustin …
-
Een kommetje vol comfort maak je heel makkelijk zelf! Vul je keuken met de onweerstaanbare geur van kaas en ui …