Klassiekers

Oer-klassieke soepen, stampensvol verse, lekkere ingrediënten.

  • recept Snert van Jeroen Meus

    Snert van Jeroen Meus

    Deze dikke maaltijdsoep op basis van spliterwten is een echte traditie bij onze Noorderburen. Jeroen maakt er een zalige Dagelijkse kost-versie van. Een kom van deze winterse erwtensoep is ideaal om na een koude wandeling leeg te lepelen.

    Lees meer
  • Oma’s erwtensoep

    recept Oma’s erwtensoep

    Lees meer
  • Snelle erwtensoep met diepvrieserwten

    recept snelle erwtensoep met diepvrieserwten

    Lees meer
  • Goulashsoep van Jeroen Meus

    Deze stevige maaltijdsoep staat steevast op het menu in winterse berggebieden. Het perfecte gerecht om de eerste dag van 2025 mee te beginnen. Verwarm je aan deze oerdegelijke soep boordevol groenten en lekker gebakken stukjes rundvlees op een koude dag.

    Lees meer
  • Tom Kha Kai

    recept Tom Kha Kai

    Lees meer
  • Kreeftenbisque (Bisque d’homard)

    recept Kreeftenbisque

    Lees meer
  • Tomatensoep met luxetoppings

    Deze tomatensoep is allesbehalve saai! Met krokante bladerdeegboompjes, een pittige room en een knapperige peterselie-knoflookcrumble til je een klassieke soep naar feestelijk niveau. Ideaal voor een gezellige winteravond of als verrassend voorgerecht tijdens de feestdagen. Makkelijk te maken, maar met een luxueuze uitstraling. Perfect om indruk te maken op je gasten zonder uren in de keuken te staan.

    Lees meer
  • Kippenroomsoep

    Foto: Roos Mestdagh © Benodigdheden 300 g kipfilet1 ui2-3 stengels selderij2-3 wortelen3 aardappelen2 tenen look…

    Lees meer
  • Romige champignonsoep van Jamie Oliver

    Romige champignonsoep zoals alleen Jamie het kan: simpel, smeuïg en om je lepel bij af te likken!

    Lees meer
  • Gebonden kippensoep

    Op zoek naar een lekker en voedzaam gerecht dat zowel eenvoudig te bereiden als ongelooflijk smaakvol is? Deze gebonden kippensoep …

    Lees meer
  • Pasta e fagioli

    Pasta e Fagioli is een stevige, klassieke Italiaanse soep gemaakt met pasta, bonen en groenten. Geserveerd met knapperig brood is …

    Lees meer
  • Stracciatella alla Romana

    Deze hartige en voedzame soep is een traditioneel boerengerecht uit de regio Lazio, maar ook uit de Marche en Abruzzo, …

    Lees meer
  • Kippenbouillon

    Zelfgemaakte kippenbouillon is de perfecte basis voor heerlijke kippensoep, sauzen en stoofpotjes zoals vol-au-vent. Kippenbouillon maken is bovendien helemaal niet …

    Lees meer
  • Ribollita

    Ribollita is je nieuwe favoriete soep! Ribollita is een traditionele Toscaanse soep die oorspronkelijk werd gemaakt van restjes. De basis …

    Lees meer
  • Prei-aardappelsoep met ham en geroosterd brood

    Zin in een klassiek kommetje comfort food? Deze zalig vullende prei-aardappelroomsoep lepel je zo naar binnen! Gemakkelijk om te maken, …

    Lees meer
  • Avgolemono – Griekse kippensoep

    Warm op met een kom romige avgolemono, de Griekse klassieker die citroen, ei, kip en rijst combineert tot een eenvoudige, …

    Lees meer
  • Erwtensoep met roggebrood en spek

    Een oer-Hollands recept: erwtensoep met roggebrood en spek. Snert is een gerecht dat in de winter zeker een keer op tafel moet verschijnen! Lekker met prei, knolselder en spek!

    Lees meer
  • Erwtensoep basisrecept

    Dit basisrecept voor erwtensoep mag niet ontbreken in je receptenboekje! Zo maak je zelf de lekkerste erwtensoep ofwel Hollandse snert. Vergeet de rookworst niet!

    Lees meer
  • Oma’s Oud-Hollandse erwtensoep

    recept voor oma’s Oud-Hollandse erwtensoep

    Lees meer
  • Vegetarische erwtensoep

    Foto: Feel Good By Food Benodigdheden 300 g spliterwten1 vegetarische rookworst1 laurierbad1,5 l groentebouillon, van 1,5 blokje…

    Lees meer
  • Erwtensoep uit de slowcooker

    recept Erwtensoep uit de slowcooker

    Lees meer
  • Hollandse erwtensoep

    Na een koude regenachtige dag is er niets lekkerder dan een warme kop snert. Deze erwtensoep is een vullende en …

    Lees meer
  • Erwtensoep met pestocroutons

    Deze erwtensoep met pestocroutons van Manon Van Aerschot is een frisse, moderne versie van een klassieker. De combinatie van zoete erwtjes en hartige pesto zorgt voor een verrassende smaakexplosie. De krokante croutons, gemaakt van oud brood en pesto, geven een heerlijke crunch aan elke lepel. Snel, eenvoudig en perfect voor een lichte lunch of als voorgerecht tijdens een diner.

    Lees meer
  • Snelle bouillabaisse

    Een feestelijke soep voor Kerst met 6 ingrediënten. Niet zomaar een bouillabaisse, maar een snelle! Foto: ChicksLoveFood Benodigdheden 1 ui…

    Lees meer
  • Klassieke tomatensoep met knoflookbrood

    Deze Italiaanse klassieker is altijd een succes. De soep is natuurlijk het lekkerste als je rijpe zomertomaten en vers basilicum gebruikt, maar tomaten in blik zijn ook prima geschikt.

    Lees meer
  • Scampi diabolique soep

    Scampi diabolique is een echte ‘crowdpleaser’. Wist je dat je er ook een origineel soepje van kan maken? Serveer de …

    Lees meer
  • Fiskesuppe – Romige Noorse vissoep

    Deze stevige, romige vissoep – ‘fiskesuppe’ – is een Noorse klassieker die een beetje doet denken aan chowder. Foto: Miljuschka …

    Lees meer
  • Oma’s tomaten-groentesoep met balletjes en vermicelli

    Een heerlijke, huisgemaakte soep zoals alleen Oma die maakt. Vol van smaak door rijpe tomaten, verse groenten en malse gehaktballetjes. De vermicelli maakt de soep extra vullend en zorgt voor een fijne, hartige textuur. Perfect voor een moment van comfort en gezelligheid.

    Lees meer
  • Potage Parmentier

    Er was eens een tijd dat men aardappels zag als ‘voedsel van de duivel’. Tot de achttiende-eeuwse econoom Antoine Augustin …

    Lees meer
  • Franse uiensoep met croûtes

    Een kommetje vol comfort maak je heel makkelijk zelf! Vul je keuken met de onweerstaanbare geur van kaas en ui …

    Lees meer
1 2 3