De drie ingrediënten die deze soep zo’n succes maken: tomaat, paprika en natuurlijk balletjes!

Benodigdheden
750 g romatomaten
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
15 g basilicum
295 g gegrilde rode paprika’s
2 el (olijf)olie
1 el tomatenpuree
500 ml water
275 g rundersoepballetjes
125 g crème fraîche
Bereiding
Snijd de tomaten en uien in kwarten en de knoflook in plakjes. Haal de blaadjes van het basilicum en snijd de stelen grof. Laat de gegrilde paprika uitlekken.
Verhit ondertussen de olie in een grote soeppan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee. Voeg de tomaten, paprika’s, de steeltjes van het basilicum en het water toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten op laag vuur koken.
Neem de pan van het vuur, doe de helft van de basilicumblaadjes erbij en pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Voeg de soepballetjes toe en kook nog 5 minuten. Verdeel de soep over de kommen en serveer met een lepel crème fraîche en de rest van het basilicum.
4 personen
Bron: Allerhande – Albert Heijn