Romige aspergesoep met curry

Romige aspergesoep met curry

Deze lichte en romige soep brengt het beste van het voorjaar samen: verse groene asperges, een vleugje milde kerrie en een zijdezachte textuur dankzij gepureerde cashewnoten. De soep is volledig plantaardig en verrassend rijk van smaak, zonder room of boter. Een scheutje citroensap vlak voor het serveren zorgt voor een frisse toets die de smaken mooi in balans brengt. Perfect als lichte lunch of voorgerecht op een zonnige dag.

Romige aspergesoep met curry
Foto: Oh My Veggies

Benodigdheden

100 g rauwe cashewstukjes
1 el olijfolie
1 grote ui, in blokjes gesneden
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 el zoet currypoeder
900 g asperges, schoongemaakt en in stukjes van 2,5 cm gesneden
1,5 l groentebouillon
zout en peper naar smaak
partjes citroen voor het serveren

Bereiding

Voordat je begint met de rest van de voorbereidingen, leg de cashewnoten in een klein kommetje en bedek ze met heel heet water. Zet apart.

Verhit de olijfolie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Voeg de gesneden ui toe en bak deze totdat de ui zacht is, ongeveer 3-5 minuten. Roer de currypoeder en knoflook erdoor en bak nog 1 minuut totdat het begint te geuren.

Voeg de asperges en bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur daarna laag en laat het 15 minuten onbedekt sudderen totdat de asperges zacht zijn. Laat de soep iets afkoelen.

Spoel de cashewnoten af en doe ze samen met een of twee soeplepellen van de soep in een blender. Blend totdat het helemaal glad is. Voeg de rest van de soep toe (je moet dit misschien in porties doen) en pureer tot een gladde en romige massa. Doe de soep terug in de braadpan en verwarm op middelhoog vuur totdat de soep door en door warm is. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met een scheutje citroensap.

Het recept ‘Romige aspergesoep met curry‘ is afkomstig van Oh My Veggies.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige post Volgende post