• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Soepen.be

Dé inspiratiebron voor gezonde feel good soepen

  • Home
  • Recepten
  • Soepbar
  • Contact
  • Nav Social Menu

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Klassieke uiensoep van Jamie Oliver

Koud en guur buiten? Tijd voor een heerlijk kommetje comfort food! Deze verwarmende uiensoep van Jamie Oliver is een fluitje van een cent om te bereiden, en bovendien heb je er bijna geen omkijken naar als hij staat te pruttelen op het vuur. Nog een tip: vries wat je overhebt in, dan kun je er later nog een keer van genieten als je weinig tijd hebt.

Klassieke uiensoep van Jamie Oliver

Benodigdheden

6 grote uien, in dunne ringen
1 el tijmblaadjes
2 laurierblaadjes
1 el bloem
200 ml witte wijn
1,5 l runderbouillon
12 sneden oud stokbrood
150 g geraspte gruyère

klont boter

Bereiding

Smelt de boter in een grote pan. Doe de uiringen, tijm en laurier erbij, plus wat zout. Fruit ze langzaam op een laag vuur tot ze glazig en heel zacht zijn, maar niet verkleurd.

Roer de bloem erdoor. Voeg langzaam de wijn toe, en dan de bouillon.

Breng de soep aan de kook en laat 20 minuten pruttelen. Verwijder de laurierblaadjes en gooi ze weg. Proef en voeg indien nodig nog wat zout toe.

Leg de sneden stokbrood op een bakplaat, bestrooi ze met twee-derde van de gruyère en laat de kaas in 2–3 minuten smelten onder een hete grill. Schep de soep in verwarmde kommen en leg op elke kom een snee brood.

Bestrooi met de rest van de gruyère, zet de kommen op de bakplaat onder de hete grill tot de kaas na ongeveer 2 minuten bubbelt en goudgeel is. Serveer de soep meteen.

Tip

Gruyère is de enige optie voor puristen, maar je kunt ook een harde kaas als parmezaan gebruiken, of een romige mozzarella. Met kruiden als dragon of peterselie komt de zoete smaak van de uien nog beter naar voren.

6 personen
Bron: Jamie Oliver

Boekentip

Filed Under: Bekende chefs, Jamie Oliver, Klassiekers, Winter Tagged With: ajuin, Jamie Oliver, klassieker, uien

Previous Post: « Pittige pastinaaklinzensoep van Jamie Oliver
Next Post: Pittige pompoensoep met rode linzen en feta »

Reader Interactions

Heb je het recept gemaakt? Laat dan weten hoe je het vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #soepenbe.

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Primary Sidebar

TuinTuin

Categorieën

  • Asperges
  • Avocado
  • Aziatisch
  • Bekende chefs
  • Bouillon
  • Ei
  • Frans
  • Fruit
  • Gazpacho
  • Gevogelte
  • Glutenvrij
  • Halloween
  • Herfst
  • In een glaasje
  • Indisch
  • Italiaans
  • Jamie Oliver
  • Jeroen Meus
  • Kaas
  • Kerstmis
  • Kids
  • Klassiekers
  • Lactosevrij
  • Lente
  • Maaltijdsoep
  • Marokkaans
  • Met balletjes
  • Mexicaans
  • Noten
  • Paddenstoelen
  • Paleo
  • Pasen
  • Pasta
  • Peulvruchten
  • Sandra Bekkari
  • Schelp- en schaaldieren
  • Slank
  • Snel
  • Sofie Dumont
  • Spaans
  • Uit de soepmaker
  • Vegan
  • Veganistisch
  • Vegetarisch
  • Vergeten groenten
  • Vis
  • Wild
  • Winter

Copyright © 2021 · soepen.be · info@soepen.be · Log in · Afmelden nieuwsbrief · Adverteren