Snert van Jeroen Meus

Emilie
recept Snert van Jeroen Meus

Deze dikke maaltijdsoep op basis van spliterwten is een echte traditie bij onze Noorderburen. Jeroen maakt er een zalige Dagelijkse kost-versie van. Een kom van deze winterse erwtensoep is ideaal om na een koude wandeling leeg te lepelen.

recept Snert van Jeroen Meus
Foto: Jeroen Meus

Benodigdheden

500 g spliterwten
3 ajuinen
1 een klont boter
2 stengel prei
3 stengel bleekselder
3 aardappelen
1 varkensschenkel
200 g gerookt spek
6 blaadjes Laurier
tijm
4 kruidnagels
1 snuifje zout
1 snuifje peper
3 l water
1 rookworst

Verder nodig

staafmixer

Bereiding

Het recept “Snert” is afkomstig van Jeroen Meus.

Zomerkost

Klassieke kost
100 klassiekers van vroeger en nu

In Klassieke kost toont Dagelijkse kost-chef Jeroen Meus zijn diepgewortelde waardering voor het pure product. In 100 gerechten, die elk op hun manier klassiek zijn, brengt hij een ode aan de hedendaagse klassieke keuken.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige post Volgende post