Ribollita

Kathy
ribollita

Ribollita is je nieuwe favoriete soep! Ribollita is een traditionele Toscaanse soep die oorspronkelijk werd gemaakt van restjes. De basis bestaat uit groenten, brood en bonen, waardoor het een stevige en voedzame soep is. Perfect voor het gebruik van oud brood en het creëren van een heerlijke maaltijd. Deze Toscaanse klassieker wordt éxtra lekker doordat je ‘m een dagje laat staan.

Foto: Spar

Benodigdheden

0,5 blik witte bonen
2 takjes rozemarijn
1 stengel bleekselder
75 g wortelen
boter
4 dikke wit boerenbrood
Griekse olijfolie
250 g savooikool
1 l kippenbouillon
100 g vastkokende aardappelen
100 g prei
2 Romeinse tomaten
3 teentjes knoflook

Bereiding

Het recept ‘Ribollita‘ is afkomstig van Spar.

Ribollita is een klassieke Toscaanse groentesoep met bonen, cavolo nero en oud brood, oorspronkelijk een armeluisgerecht.

De soep vindt zijn oorsprong in Toscane (Italië) en betekent letterlijk “opnieuw gekookt”.

Door oud brood toe te voegen krijgt ribollita haar kenmerkend dikke en stevige structuur.

Ja, in de koelkast tot 3 dagen of in de diepvries tot 3 maanden. Opnieuw opwarmen maakt de smaak vaak nóg beter.

Vorige post Volgende post