Tomatensoep met luxetoppings

Deze tomatensoep is allesbehalve saai! Met krokante bladerdeegboompjes, een pittige room en een knapperige peterselie-knoflookcrumble til je een klassieke soep naar feestelijk niveau. Ideaal voor een gezellige winteravond of als verrassend voorgerecht tijdens de feestdagen. Makkelijk te maken, maar met een luxueuze uitstraling. Perfect om indruk te maken op je gasten zonder uren in de keuken te staan.
Benodigdheden
Voor de soep
2 tomaten
500 g soepgroenten
1 ui
3 el tomatenpuree
800 ml kippenbouillon
½ kl cayennepeper
zonnebloemolie
peper en zout
Voor de bladerdeeg kerstboompjes
bladerdeeg
1 eidooier
Voor de peterselie-knoflookcrumble
1 teentje knoflook
2 el olijfolie
2 el peterselie, fijngehakt
2 el panko (Japans paneermeel)
peper en zout
Voor de pittige opgeklopte room
200 ml room
chilivlokken
peper en zout
Bereiding
Het recept “Tomatensoep met luxetoppings” is afkomstig van Libelle Lekker.