Deze stevige, romige vissoep – ‘fiskesuppe’ – is een Noorse klassieker die een beetje doet denken aan chowder.
![Fiskesuppe](https://i0.wp.com/www.soepen.be/wp-content/uploads/2023/09/fiskesuppe-romige-noorse-vissoep-miljuschka.jpg?resize=683%2C1024&ssl=1)
Benodigdheden
4 el boter
1 prei, in dunne ringen
2 dunne stengels bleekselderij, in boogjes
2 el bloem
500 ml vis- of kippenbouillon
500 ml melk
300 ml slagroom of kookroom
250 g aardappels, in blokjes
250 g pastinaak, in blokjes
400 g zalmfilet, in blokjes van 3-4 cm
100 g Hollandse garnaaltjes
sap van 1 citroen
2 takjes dille, geplukt
zout en zwarte peper
Bereiding
Het recept ‘Fiskesuppe – Romige Noorse vissoep’ is afkomstig van Miljuschka.
Klik hier voor het volledige recept.
Wat vind jij van dit recept?