Hollandse erwtensoep

Hollandse erwtensoep

Emilie

Na een koude regenachtige dag is er niets lekkerder dan een warme kop snert. Deze erwtensoep is een vullende en smaakvolle maaltijd en perfect voor in de winter! 

Hollandse erwtensoep
Foto: Miljuschka Witzenhausen

Benodigdheden

400 g spliterwten
2 l water
2 dikke varkensribben, ongeveer 500 g
150 g zuurkoolspek
1 rookworst
250 g uien, gesnipperd
1 knolselder, in blokjes
1 winterwortel, in plakjes
2 preien, in ringen
2 aardappelen, geschild en in blokjes
4 el selder gehakt
2 laurierbladeren
2 vleesbouillonblokjes
peper en zout

Bereiding

Het recept ‘Hollandse erwtensoep’ is afkomstig van Miljuschka Witzenhausen.
Klik hier voor het volledige recept.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige post Volgende post