Een frisse, lichte gazpacho met de zoetigheid van doperwten en de romigheid van Griekse yoghurt. De geitenkaas zorgt voor een verrassende pittige twist, die de smaken mooi in balans brengt. Een verfrissende, zomerse soep die zowel voedzaam als verkwikkend is.
Kaas
-
Foto: Lekker en Simpel Benodigdheden 5 (tros)tomaten5 zongedroogde tomaatjes1 teentje knoflook1/2 uieen bol mozzarellahandje basilicumblaadjes…
-
De geitenkaas maakt dit soepje helemaal áf. Foto: Libelle Lekker Benodigdheden 500 g rode biet1 courgette2 raapjes1 …
-
Foto: Libelle Lekker Benodigdheden 400 g rode bieten, geschild, in blokjes800 ml groentebouillon200 g tomatenblokjes, blik½ citroen, …
-
Zon of geen zon, dit geeft een zalig lentegevoel! Romig, toch fris en met die feta en munt erbij, is …
-
Zuurkool-lovers opgelet! Dol op klassieke zuurkool? Probeer dan ook eens deze zuurkoolsoep met Gruyère. Deze Zwitserse kaas heeft een kruidige …
-
Deze superlekkere soep maak je met maar weinig ingrediënten. En hij is ook nog eens in een halfuur klaar, wat …
-
Benodigdheden 600 ml groentebouillon350 g knolselderij, geschild, in blokjes600 ml kruidenbouillon150 g aardappels, geschild, in blokjes300 …
-
Benodigdheden 4 gekookte bietjes, ca 500 g3 kruimige aardappels, ca 240 g (geschild)1 sjalotje3 takjes verse basilicum…
-
Pompoensoep is een perfecte winterse smaakmaker. Jeroen combineert de zachte pompoensmaak met een portie geitenkaas, die precies dat beetje extra kracht geeft aan de smaak. Voeg er nog wat pittige rauwe ham aan toe, en dan kan je vriend en vijand verrassen met een stevig soepje.
-
Geitenkaas, tijm en walnoten – het is net alsof je een heel bekend lunchbroodje besteld, maar dan in soepvorm met …
-
Romige bloemkool-, peren- en blauwe kaassoep, gegarneerd met gehakte walnoten en gemalen zwarte peper. Serveer met warm knapperig brood en geniet ervan!
-
In Noord- en Zuid-Amerika vind je veel maïssoep, zoals Mexicaanse pozole, die al eeuwenlang wordt gegeten. Foto: Serge Philippi Benodigdheden…
-
Deze wortelsoep met gember, amandelen en feta wordt lekker romig door de kokosmelk en de amandelen geven een extra bite. …
-
Met een verrassende topping wordt deze spruitjessoep een echte feestsoep! Perfect voor Kerstmis! Foto: Libelle Lekker Benodigdheden 800 g spruiten…
-
Een heerlijke kruidige soep. Neem er wel even de tijd voor, want je zal merken dat het roosteren van de …
-
Benodigdheden 1 ui 2 teentjes look 2 takjes selder 450 g doperwten (vers of diepvries) 1 avocado enkele blaadjes munt…
-
Benodigdheden 1 aardappel 1 wit van prei 1 sjalot 1 groentenbouillon 2 l water 1 ui 4 rode paprika’s 1 …
-
Geniet van deze frisse soep van Jamie Oliver, vol met de smaken van waterkers en bleekselderij. De aardappel en knoflook …
-
Deze romige soep met witlof en roquefort staat zo op tafel. Serveer met walnoten en peterselieblaadjes. Foto: Jamie Oliver Benodigdheden…
-
Roosteren is de geheime truc voor de lekkerste pompoen! Na een heerlijk geurige sessie in de oven tover je in …
-
Volle en romige pompoensoep met linzen en rode peper. Foto: Eten uit de volkstuin Benodigdheden 1 kopje rode gedroogde linzen…
-
Knolseldersoep op originele wijze. Wil je een op-en-top Belgisch gerecht? Probeer dan deze knolseldersoep met croutons en verse garnalen eens!…
-
Foto: kaas.nl Benodigdheden 1 kg (geschild gewicht) flespompoen1 ui1 teentje knoflook1 appel, geschild1 steel bleekselderij1 …
-
Benodigdheden 2 grote preien, gewassen en gesneden50 g boter750 g courgettes, in plakjes gesneden2 middelgrote aardappelen, geschild …
-
Foto: Jamie Oliver Benodigdheden klont boter2 el olijfolieverse salieblaadjesteentjes knoflook, geperst of fijngehaktuien, in ringen gesneden…
-
Foto: Njam Benodigdheden 750 ml hete groentebouillon300 g zoete aardappelen2 stengels bleekselder1 ui200 ml kokosmelk80 …