• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
soepen.be
  • Home
  • Recepten
  • voorgerechten
  • nagerechten
  • Soepbar
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Paprikasoep met kruidenkaasbroodjes

Paprikasoep met kruidenkaasbroodjes van Piet Huysentruyt

Benodigdheden

1 aardappel
1 wit van prei
1 sjalot
1 groentenbouillon
2 l water
1 ui
4 rode paprika’s
1 dl room
frans brood
kruidenkaas
1 tl boter
1 PH groentenbouillon
PH Pomodorikruiden
1 gele paprika
1 tl Alpro soya Bakken en Braden

Bereiding

Smelt de boter in een kookpot. Snij de ajuin en de sjalot fijn en stoof ze aan in de kookpot. Snij de prei, paprika en de aardappel in kleine blokjes en stoof mee aan.Zet alles onder water, voeg de bouillon toe en laat 30 a 35 min koken.
Mix alles goed door met een staafmixer. Giet de room erbij en roer door.
Snij de gele paprika in kleine blokjes.
Snij het Frans brood in stukken en besmeer met de kruidenkaas.
Schep de soep in een bord en leg het besmeerde broodje erbij.
Versier met de blokjes gele paprika en PH Pomodori.

Bewaren

Paprika’s mogen nooit in de koelkast bewaard worden. Bij te lage temperaturen bestaat de kans dat ze gaan bederven. Bewaar ze in de kelder. Onder optimale omstandigheden zijn paprika’s tot twee weken na oogstdatum houdbaar.

4 personen
Bron: vtm.be

Ook lekker

  • Geroosterde tomaat-paprikasoep met zure room en gegratineerde broodstengels
    Geroosterde tomaat-paprikasoep met zure room en…
  • Mosselsoep van Jeroen Meus
    Mosselsoep van Jeroen Meus
  • Rode paprikasoep met zuiderse pit
    Rode paprikasoep met zuiderse pit

Gepost onder: Bekende chefs, Kaas, Kids, Vegetarisch Tags: kaas, paprika

Previous Post: « Mosselsoep
Next Post: Mosselsoep met curry »

Primary Sidebar

Boekentip

Dagelijkse kost
Dagelijkse kost - Mijn 200 klassiekers
Winterkost

Copyright © 2022 soepen.be