
Benodigdheden
2 el milde olijfolie
3 teentjes knoflook, fijngesneden
2 blikken maïs à 300 g, uitgelekt
1 l groentebouillon
± 75 g oud wit brood of ciabatta, zonder korst
chilipeper uit de molen, naar smaak
100 g feta
3 takjes platte peterselie, grof gesneden
olijfolie extra vierge, om te besprenkelen
maïs(stok)brood, voor erbij
Bereiding
Begin het liefst de avond of ochtend van tevoren. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de knoflook ± 2 minuten. Houd een handje maïs apart voor garneren. Schep de rest in de pan en bak 2 minuten mee.
Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Scheur intussen het brood in stukjes en voeg toe aan de soep. Laat 10 minuten zachtjes koken.
Neem de pan van het vuur, pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met zout en gemalen chilipeper.
Laat de soep tot kamertemperatuur afkoelen. Zet de soep nog minstens 2 uur in de koelkast om door en door koud te worden. Zeef de soep eventueel voor een glad resultaat.
Schep de soep in 4 kommen. Verkruimel de feta boven de soep en bestrooi met de maïs, peterselie en extra chilipeper naar smaak. Schenk nog een extra straaltje olijfolie in de soep en serveer met het brood.
4 personen
Bron: Delicious Magazine