• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
soepen.be
  • Home
  • Recepten
  • voorgerechten
  • nagerechten
  • Soepbar
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Pompoensoep met geitenkaas en Zwarte Woudham van Jeroen Meus

Pompoensoep met geitenkaas en Zwarte Woudham van Jeroen Meus

Pompoensoep is een perfecte winterse smaakmaker. Jeroen combineert de zachte pompoensmaak met een portie geitenkaas, die precies dat beetje extra kracht geeft aan de smaak. Voeg er nog wat pittige rauwe ham aan toe, en dan kan je vriend en vijand verrassen met een stevig soepje.

Benodigdheden

½ middelgrote pompoen (of dubbel zoveel kleine pompoenen)
200 g verse geitenkaas
3 sneetjes Zwarte Woudham
3 uien
3 stengels groene selder
2 wortelen
1 teentje look
1 kardemompeultje
3 l kippenbouillon
1 scheutje olijfolie
1 klontje boter
verse laurier (voor het bouquet garni)
verse tijm (voor het bouquet garni)

Verder nodig

staafmixer

Bereiding

Schil de pompoen en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snij de uien, de groene selder en de wortelen grof. Pel de look.

Smelt een klont boter met een scheut olijfolie in een pot. Stoof alle groenten samen met de onversneden look op een matig vuur. Pel het kardamompeultje en kneus het zaad. Voeg dit toe aan de pot met groenten. Laat alles enkele minuten stoven en giet er vervolgens de kippenbouillon bij. Voeg ook het bouquet garni toe. Laat alles een uurtje rustig sudderen.

Vis het bouquet garni uit de soep. Zo je wil, schep je ook de look uit de soep. Voeg de geitenkaas toe en mix de soep fijn. Zeef de soep voor een fijner resultaat. Snij de Zwarte Woudham in fijne reepjes. Schep de soep in het bord en strooi er snippers ham over.

4 personen
Bron: dagelijksekost.een.be

Ook lekker

  • Mosselsoep van Jeroen Meus
    Mosselsoep van Jeroen Meus
  • Uiensoep met aardappel en lookbrood
    Uiensoep met aardappel en lookbrood
  • Dikke erwtensoep
    Dikke erwtensoep

Gepost onder: Bekende chefs, Halloween, Herfst/Winter, Jeroen Meus, Kaas, Winter Tags: geitenkaas, ham, jeroen meus, pompoen

Previous Post: « Geroosterde pompoensoep van Jeroen Meus
Next Post: Pompoensoep met sinaasappel »

Primary Sidebar

Boekentip

Dagelijkse kost
Dagelijkse kost - Mijn 200 klassiekers
Winterkost

Copyright © 2022 soepen.be