
Benodigdheden
4 gekookte bietjes, ca 500 g
3 kruimige aardappels, ca 240 g (geschild)
1 sjalotje
3 takjes verse basilicum
2 el sinaasappelsap
2 el magere yoghurt
2 el crème fraîche
100 gr zachte verse geitenkaas
500 ml groentebouillon
1 el olijfolie
peper en zout
Bereiding
Snijd de sjalot fijn. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes van ongeveer 2 centimeter. Snijd ook de bietjes in blokjes van 2 centimeter.
Doe olijfolie in een soeppan en voeg de fijngesneden sjalot toe. Bak 2-4 minuten op heel laag vuur. Voeg de blokjes aardappel en biet toe. En bak 2 minuten mee. Giet de bouillon langs de rand van de pan. Breng zachtjes aan de kook en laat daarna rustig op laag vuur 15 minuten koken.
Pureer de soep met een staafmixer tot dat hij mooi glad is. Voeg de sinaasappelsap toe en breng verder op smaak met zout en peper.
Maak de geitenkaasroom door de geitenkaas, crème fraîche en magere yoghurt samen te pureren tot een gladde crème. Breng op smaak met peper.
Verdeel de soep over de kommen, schep in elke kom wat geitenkaasroom en garneer met de verse basilicum.
Lekker met brood.
4 personen
Bron: uitpaulineskeuken.nl