Zon of geen zon, dit geeft een zalig lentegevoel! Romig, toch fris en met die feta en munt erbij, is het pas helemaal af!

Benodigdheden
Gazpacho
1 komkommer
4 lente uitjes
½ groene paprika
1 groen pepertje
1 avocado
250 g Griekse yoghurt
2 tenen look (of poeder als je gevoelig bent )
2 el limoensap
2 el witte wijn azijn
400 ml koud water
pezo
4 el olijfolie
Fetacrème
100 g feta
2 el zure room
2 el melk
zwarte peper
Garnituur
2 el olijfolie
1 tl piment d’espelette
paar blaadjes munt
150 g handgepelde garnalen
Bereiding
Gazpacho
Was de groenten en kruiden.
Doe alles voor de gazpacho in grof gesneden in de blender.
Laat draaien tot een zijdezachte textuur. Heb je enkel staafmixer : zeef dan eventueel door.
Houd koel in koelkast.
Fetacrème
Plet de feta in een diep bord , roer er de melk en zure room door, kruid met verse peper.
Het moet licht vloeibaar zijn.
Afwerking
Giet de gazpacho in koude kommetjes, verdeel er een eetlepel fetacrème en de garnalen over.
Versier met fijngesneden munt, enkele druppeltjes olijfolie en snuifjes piment d’espelette.
12 tasjes
Bron: Sofie Dumont