• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
soepen.be
  • Home
  • Recepten
  • Kookboeken
  • Kommetjes
  • Soepbars
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Groene gazpacho met feta

Zon of geen zon, dit geeft een zalig lentegevoel! Romig, toch fris en met die feta en munt erbij, is het pas helemaal af!

Groene gazpacho met feta

Benodigdheden

Gazpacho
1 komkommer
4 lente uitjes
½ groene paprika
1 groen pepertje
1 avocado
250 g Griekse yoghurt
2 tenen look (of poeder als je gevoelig bent )
2 el limoensap
2 el witte wijn azijn
400 ml koud water
pezo
4 el olijfolie

Fetacrème
100 g feta
2 el zure room
2 el melk
zwarte peper

Garnituur
2 el olijfolie
1 tl piment d’espelette
paar blaadjes munt
150 g handgepelde garnalen

Bereiding

Gazpacho
Was de groenten en kruiden.
Doe alles voor de gazpacho in grof gesneden in de blender.
Laat draaien tot een zijdezachte textuur. Heb je enkel staafmixer : zeef dan eventueel door.
Houd koel in koelkast.

Fetacrème
Plet de feta in een diep bord , roer er de melk en zure room door, kruid met verse peper.
Het moet licht vloeibaar zijn.

Afwerking
Giet de gazpacho in koude kommetjes, verdeel er een eetlepel fetacrème en de garnalen over.
Versier met fijngesneden munt, enkele druppeltjes olijfolie en snuifjes piment d’espelette.

12 tasjes
Bron: Sofie Dumont

Ook lekker

  • Meloen gazpacho van cantaloupe, maïs en munt
    Meloen gazpacho van cantaloupe, maïs en munt
  • Mosselsoep met saffraan, knoflook, fris-romige hangop en sumak
    Mosselsoep met saffraan, knoflook, fris-romige hangop en…
  • Mosselsoep met saffraan & wijn
    Mosselsoep met saffraan & wijn

Gepost onder: Bekende chefs, Gazpacho, Kaas, Lente/Zomer, Sofie Dumont Tags: feta, gazpacho, koude soep

Previous Post: « Klassieke kippensoep
Next Post: Gazpacho van meloen, tomaat en burrata »

Primary Sidebar

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Copyright © 2023 soepen.be

 

Reacties laden....