• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
soepen.be
  • Home
  • Recepten
  • Kookboeken
  • Kommetjes
  • Soepbars
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Tomatensoep met balletjes

Het lievelingsgerecht van heel veel kinderen. En stiekem ook een beetje van ons.

tomatensoep met balletjes

Benodigdheden

1 klont boter
1 grote zoete ui
3 teen look
3 stengels witte selder
1 rode paprika
1 tak tijm
2 takjes laurier
1600 g kerstomaten uit blik
1 klein potje tomatenconcentraat
1 rode appel
Peper en zout
500 ml of meer kippenbouillon naargelang de dikte die je verkiest

balletjes
300 g gemengd gehakt
3 à 4 el paneermeel
1 klein eitje
peper en zout
optioneel wat room en peterselie om af te werken

Bereiding

Snij de ui en look fijn, stoof aan met de boter in een hoge pot.

Snij ondertussen de gewassen selder in stukjes, alsook de paprika, ontdaan van zaadlijsten en pitjes, voeg toe met de geschilde en in stukjes gesneden appel en tomatenconcentraat.

Bak even goed aan terwijl je roert.

Blus met de tomaten en bouillon, kruid met peper en zout, tijm en laurier.

Laat alles een 20-tal minuten sudderen, vis de tijm en laurier eruit en mix fijn.

Zeef de soep ook door zodat je een fijne romige soep bekomt.

Voor de balletjes meng je alles goed onder elkaar, rol kleine balletjes en voeg ze toe aan de gemixte soep voor een extra lekkere volle vleessmaak.

Je kan ook kiezen om de balletjes even te koken in water, ze af te scheppen en aan de soep toe te voegen.

Werk af naar smaak met wat room en fijngesneden peterselie.

4 personen
Bron: Sofie Dumont

Ook lekker

  • Tomatensoep met balletjes en kerststerren
    Tomatensoep met balletjes en kerststerren
  • Tomatensoep met balletjes basisrecept
    Tomatensoep met balletjes basisrecept
  • Tomatensoep met balletjes op grootmoeders wijze
    Tomatensoep met balletjes op grootmoeders wijze

Gepost onder: Bekende chefs, Herfst/Winter, Kids, Klassiekers, Lente/Zomer, Met balletjes, Sofie Dumont Tags: balletjes, tomaat

Previous Post: « Aardappel-broccolisoep met volkoren kruiden crostini
Next Post: Bietensoep van NewFysic »

Primary Sidebar

 

Reacties laden....