Deze ajuinsoep van Jeroen Meus is een eenvoudig soepje die niet mag ontbreken in de lijst van winterse gerechten. De knapperige lookcroutons tillen de soep naar een hoger level.
Benodigdheden
9 ajuinen
boter
2 stengels prei
4 aardappelen
3 teentjes look
½ bol look
3 l groentebouillon
enkele takjes tijm
enkele takjes rozemarijn
enkele laurierblaadjes
zout en witte peper
½ stokbrood
olijfolie
enkele sprieten bieslook
Verder nodig
Bereiding
Het recept ‘Uiensoep met aardappel en lookbrood’ is afkomstig van Jeroen Meus.
Klik hier voor het volledige recept.
Klassieke kost
100 klassiekers van vroeger en nu
In Klassieke kost toont Dagelijkse kost-chef Jeroen Meus zijn diepgewortelde waardering voor het pure product. In 100 gerechten, die elk op hun manier klassiek zijn, brengt hij een ode aan de hedendaagse klassieke keuken.
Geef een reactie