• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
soepen.be
  • Home
  • Recepten
  • Kookboeken
  • Kommetjes
  • Soepbars
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Pastinaaksoep met miso, korianderolie en rivierkreeftjes

Vergeten groenten bestaan al lang niet meer, want tegenwoordig zijn pastinaken en knolselders opnieuw overal verkrijgbaar. Jeroen gebruikt deze ouderwetse groenten in een simpele, maar lekkere soep. Dankzij de zoete toetsen van pastinaak en het zure van de witte misopasta, krijgt deze soep een speels karakter. Ideaal om van te genieten na een lange herfstwandeling.

Benodigdheden

een flinke klont boter
4 ajuinen
1 kg pastinaak
½ knolselder
3 teentjes look
3 aardappelen
1 preistronk
3 l groentebouillon
1 el miso pasta
enkele takjes rozemarijn
enkele takjes tijm
enkele laurierblaadjes
½ dl maïsolie
½ dl olijfolie
1 bussel koriander
2 pakjes rivierkreeftjes

Bereiding

Zet een casserole op het vuur en laat er een flinke klont boter in smelten.

Pel de uien en snijd ze grof. Stoof de ui aan in de hete vetstof.

Schil de pastinaak en snijd ze in grote stukken. Laat meestoven in de casserole.

Doe vervolgens hetzelfde met de knolselder.

Pel de teentjes look en duw ze plat. Voeg ze in hun geheel toe aan de stovende groenten.

Schil de aardappelen en snijd ze in grote stukken boven de casserole. Meng ze onder de rest van de groenten.

Verwijder het kontje en het groene deel van de preistengel en snijd de stengel in grote stukken. Voeg ook toe aan de casserole.

Blus het geheel met de groentebouillon en breng de soep aan de kook.

Breng de soep op smaak met de misopasta.

Maak een bouquet garni van rozemarijn, tijm en laurierblaadjes. Voeg toe aan de soep met een flinke snuif witte peper en zout.

Zet het deksel op de casserole en laat de soep rustig verder garen.

Doe de maïsolie en de olijfolie met de bussel koriander in de pot van de blender.

Laat de machine 10 minuten draaien, tot je een groene olie bekomt.

Neem een neteldoek en maak ze vochtig. Plaats een zeef in een kom en leg er het neteldoek bovenop.

Giet de olie door het neteldoek en de zeef in de kom. Zet de gladde korianderolie even aan de kant.

Mix de soep fijn.

Lepel wat van de soep in een kommetje.

Werk de soep af met de korianderolie en de rivierkreeftjes.

4 personen
Bron: Jeroen Meus

Zomerkost
75 recepten voor de lekkerste zomer ooit

Jeroen brengt het Zuiden op tafel en serveert 75 heerlijke gerechten. Proef de zee in een pissaladière, maak stoere salades geknipt voor lome dagen of stel een heerlijke picknick samen voor een zomerse dag lanterfanten. Kortom: pluk de dag, een hele zomer lang!

Bestel ‘m nu

Ook lekker

  • Uiensoep met aardappel en lookbrood
    Uiensoep met aardappel en lookbrood
  • Pastinaaksoep met peer en amandelstengels
    Pastinaaksoep met peer en amandelstengels
  • Boterige pompoensoep met miso
    Boterige pompoensoep met miso

Gepost onder: Bekende chefs, Herfst/Winter, Jeroen Meus, Schelp- en schaaldieren, Vergeten groenten Tags: Jeroen Meus, koriander, miso, pastinaak, rivierkreeftjes

Previous Post: « Uiensoep met aardappel en lookbrood
Next Post: Brandnetelsoep »

Primary Sidebar

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Copyright © 2023 soepen.be

 

Reacties laden....