Pastinaaksoep met miso, korianderolie en rivierkreeftjes

Kathy
Pastinaaksoep met miso, korianderolie en rivierkreeftjes

Vergeten groenten bestaan al lang niet meer, want tegenwoordig zijn pastinaken en knolselders opnieuw overal verkrijgbaar. Jeroen gebruikt deze ouderwetse groenten in een simpele, maar lekkere soep. Dankzij de zoete toetsen van pastinaak en het zure van de witte misopasta, krijgt deze soep een speels karakter. Ideaal om van te genieten na een lange herfstwandeling.

recept voor pastinaaksoep met miso, korianderolie en rivierkreeftjes van Jeroen Meus
Foto: Jeroen Meus

Benodigdheden

een flinke klont boter
4 ajuinen
1 kg pastinaak
½ knolselder
3 teentjes look
3 aardappelen
1 preistronk
3 l groentebouillon
1 el miso pasta
enkele takjes rozemarijn
enkele takjes tijm
enkele laurierblaadjes
½ dl maïsolie
½ dl olijfolie
1 bussel koriander
2 pakjes rivierkreeftjes

Bereiding

Het recept ‘Pastinaaksoep met miso, korianderolie en rivierkreeftjes‘ is afkomstig van Jeroen Meus.

Zomerkost

Klassieke kost
100 klassiekers van vroeger en nu

In Klassieke kost toont Dagelijkse kost-chef Jeroen Meus zijn diepgewortelde waardering voor het pure product. In 100 gerechten, die elk op hun manier klassiek zijn, brengt hij een ode aan de hedendaagse klassieke keuken.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige post Volgende post