• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
soepen.be
  • Home
  • Recepten
  • Kookboeken
  • Kommetjes
  • Soepbars
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Mosselsoep van Jeroen Meus

Een feestsoep om duimen en vingers van af te likken, met zelfgemaakte visfumet en heerlijke mosseljus. Strooi er royaal veel mosselen in.

Mosselsoep van Jeroen Meus

Benodigdheden

1 l visfumet
2 kg mosselen
3 stengels bleekselder
1 ui
olijfolie
3 takjes tijm
3 blaadjes laurier
500 ml droge witte wijn

soep
3 uien
2 teentjes knoflook
1 venkel
2 stengels bleekselder
boter
2 blaadjes laurier
2 takjes tijm
1 steranijs
200 ml room
1 bosje bieslook
peper en zout

Verder nodig

Bereiding

Verwarm de visfumet. Maak eerst de mosselen klaar. Spoel ze in ruim water tot ze helemaal schoon zijn.

Was de bleekselder en snijd de stengels in stukken. Pel de ui en snijd hem grof. Verwarm een scheutje olijfolie in een kookpot. Stoof de bleekselder en de ui kort aan. Doe er de mosselen bij en kruid met versgemalen peper, de tijm en de laurier. Voeg de wijn toe en zet een deksel op de kookpot. Schud tussendoor een keer op. Haal de pot van het vuur als bijna alle mosselen open zijn. Zet opzij.

Begin aan de soep. Pel de uien en snijd ze grof. Kneus en pel de knoflook. Snijd de venkel en de bleekselder grof. Smelt een klontje boter in een soepketel of grote kookpot en fruit de uien. Doe er de knoflook, de venkel en de bleekselder bij en kruid met de laurier, de tijm en de steranijs. Giet de mosselen door een vergiet en vang het kookvocht op; dat zou ongeveer 1 liter moeten zijn. Vul aan met fumet tot je in totaal 2 liter hebt. Giet het vocht bij de groenten en laat 20 minuten zacht sudderen met het deksel schuin op de pot.

Vis de tijm, de laurier en de steranijs uit de soep en mix ze fijn met een staafmixer. Roer er de room onder. Zorg dat de soep niet meer kookt. Proef en kruid eventueel bij met versgemalen peper en zout. Haal de mosselen uit hun schelp. Snipper de bieslook fijn.

Verdeel de mosselen over de borden en lepel er soep over. Werk af met gesnipperde bieslook.

Tip

Wil je de soep extra laten glanzen en schuimen, mix er dan, na de room, met de staafmixer een klontje boter door.

4 personen (+ nog een extra portie)
Bron: hln.be

Zomerkost
75 recepten voor de lekkerste zomer ooit

Jeroen brengt het Zuiden op tafel en serveert 75 heerlijke gerechten. Proef de zee in een pissaladière, maak stoere salades geknipt voor lome dagen of stel een heerlijke picknick samen voor een zomerse dag lanterfanten. Kortom: pluk de dag, een hele zomer lang!

Bestel ‘m nu

Ook lekker

  • Mosselsoep met pompoenballetjes
    Mosselsoep met pompoenballetjes
  • Mosselsoep met saffraan & wijn
    Mosselsoep met saffraan & wijn
  • Dikke erwtensoep
    Dikke erwtensoep

Gepost onder: Bekende chefs, Jeroen Meus, Kerstmis/Nieuwjaar, Schelp- en schaaldieren Tags: feest, Jeroen Meus, mosselen

Previous Post: « Feestelijk erwtensoepje met munt
Next Post: Preisoepje met gedroogde ham »

Primary Sidebar

TuinTuin

Copyright © 2023 soepen.be

 

Reacties laden....