• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
soepen.be
  • Home
  • Recepten
  • Kookboeken
  • Kommetjes
  • Soepbars
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Mulligatawny

Mulligatawny betekent eigenlijk ‘peperwater’. Dat klinkt niet echt smakelijk, maar deze Indische currysoep op basis van rijst is echt verrukkelijk. Jeroen maakt een vegetarische mulligatawny, maar een stukje kip past er ook prima bij.

Mulligatawny

Benodigdheden

2 l groentebouillon
olijfolie
3 ajuinen
2 tenen knoflook
½ rode chilipeper
enkele limoenblaadjes
3 stengels selder
4 wortelen
1 stengel citroengras
250 g rijst
kurkuma
gerookt paprikapoeder
garam masala
2 el gele currypasta
400 g tomatenblokjes (blik)
zout
2 puntpaprika’s
arachideolie
4 papadum
4 el yoghurt

Bereiding

Verwarm de groentebouillon.

Verhit een scheut olijfolie in een grote soepketel. Pel de uien en snijd ze fijn.

Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes. Stoof de uien en de knoflookpulp in de olie.

Laat ook de halve chilipeper even meebakken. Je hoeft de peper niet in stukjes te snijden, zo kan je hem straks makkelijk uit de soep vissen. Ook de limoenblaadjes mogen erbij.

Spoel de stengels selder. Snijd ze in stukjes.

Schil de wortelen. Snijd ze in dikke brunoise. Stoof de selder en wortelen mee aan.

Kneus de stengel citroengras zo hard als je kan, snijd hem in de lengte doormidden en doe de smaakmaker in de pot. Roer en laat alles enkele minuten stoven.

Voeg de rijst toe. Hou rekening met de gaartijd. Als de rijst gaar is, is ook je soep klaar.

Kruid met kurkuma, gerookt paprikapoeder en garam masala. Doe er de currypasta bij.

Giet er de tomatenblokjes bij. Spoel het blikje uit met water en giet het vocht bij de soep.

Bevochtig de soep met de warme groentebouillon. Breng verder op smaak met zout.

Snijd de puntpaprika’s in de lengte open. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in brunoise en doe de blokjes bij de soep.

Laat de soep even pruttelen onder deksel.

Schenk een flinke bodem arachideolie in een pan en laat ze heet worden. Bak de vellen papadum een voor een in de olie. Ze zullen in geen tijd opkrullen, uitzetten en krokant worden. Laat de gebakken papadums even uitlekken op keukenpapier.

Vis de chilipeper uit de soep.

Schep de soep in kommen of diepe borden. Doe er een lepel yoghurt bij voor een frisse toets.

Serveer de soep met de krokante papadums.

4 personen
Bron: Jeroen Meus

Zomerkost
75 recepten voor de lekkerste zomer ooit

Jeroen brengt het Zuiden op tafel en serveert 75 heerlijke gerechten. Proef de zee in een pissaladière, maak stoere salades geknipt voor lome dagen of stel een heerlijke picknick samen voor een zomerse dag lanterfanten. Kortom: pluk de dag, een hele zomer lang!

Bestel ‘m nu

Ook lekker

  • Mosselsoep van Jeroen Meus
    Mosselsoep van Jeroen Meus
  • Maaltijdsoep met kip op Indische wijze
    Maaltijdsoep met kip op Indische wijze
  • Soep van zoete puntpaprika
    Soep van zoete puntpaprika

Gepost onder: Bekende chefs, Indisch, Jeroen Meus, Maaltijdsoep, Vegetarisch Tags: curry, Jeroen Meus

Previous Post: « Waterkerssoep met pollak
Next Post: Indiase aardappel en ui soep »

Primary Sidebar

TuinTuin

Copyright © 2023 soepen.be

 

Reacties laden....