Pastinaaksoep met dukkah

Pastinaaksoep met dukkah

Emilie

Pastinaaksoep maken is een must in de winter! De specifieke lichtzoete smaak is hemels en met veel extraatjes te combineren. Hier maakt Sofie Dumont er een kruidige mengeling van dukkah bij, een feest voor je smaakpapillen. Deze soep kan je trouwens zowel koud of warm serveren, als hapje in een menu, je zal veel complimentjes krijgen!

Pastinaaksoep met dukkah
Foto: Sofie Dumont

Benodigdheden

pastinaaksoep
35 g boter
100 g sjalot
1 teen look
350 g pastinaak
600 ml groentebouillon of kippenbouillon
peper en zout
100 g zure room

dukkah
25 g geroosterde hazelnoten
5 g sesamzaad zwart of wit
1 kl komijnzaad
1 kl venkelzaad
1 kl korianderzaad
5 g flaky salt
1 kl zwarte peperbollen

een paar druppeltjes olijfolie on top

Bereiding

Het recept ‘Pastinaaksoep met dukkah’ is afkomstig van Sofie Dumont.
Klik hier voor het volledige recept.

Happy moments
Beestig lekker eten

In dit boek vind je originele recepten voor door de week, voor lange, gezellige familieochtenden én voor dansbare avonden met vrienden. Eenvoudig, lekker en om blij van te worden. Dit boek bevat echter meer dan alleen recepten. Het is doorspekt met happy moments en passie – voor lokale ingrediënten, de seizoenen en het ambacht. 

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige post Volgende post