Avocado-komkommersoep van Martha Stewart

Deze koude avocado-komkommersoep van Martha Stewart zit boordevol groenten en doet het goed op een zomerse dag als fris lunchgerecht of om het diner mee te beginnen.

Avocado-komkommersoep van Martha Stewart

Benodigdheden

1 komkommer, geschild en in blokjes gesneden
2 avocado’s
350 g magere yoghurt
3 el vers limoensap
1 jalapeño peppers, ontdaan van de zaadjes indien gewenst
30 g lenteuitjes, fijngesneden
2 el verse koriander
1 tl olijfolie
12 middelgrote scampi’s
grof zout
peper

Bereiding

Meng een halve komkommer en 1 avocado met de yoghurt, limoensap, jalapeño, lenteuitjes, 1 eetlepel koriander, 1 kopje ijswater, zout en peper. Pureer tot een gladde massa en voeg alles samen in een grote kom.
Snij de avocado in blokjes. Roer avocado en resterende komkommer in de soep. Verdun de soep eventueel met water. Breng op smaak met zout en peper. Laat de soep minimum 1 uur afkoelen in de ijskast.
Verhit de olie in een grote koekepan op middelhoog vuur. Voeg de scampi’s toe en bak 2 minuten aan elke kant. Schep de soep in kommen of diepe borden en werk af met scampi’s en koriander.

Tip

    • Je kan de soep sneller doen afkoelen door de kom in een grotere kom gevuld met ijswater te zetten. Laat afkoelen terwijl je voortdurend roert.
    • Rijpe avocado’s bewaar je het beste in de koelkast, terwijl een onrijpe avocado juist beter op de fruitschaal naast een appel of banaan kan liggen. Zo wordt de vrucht sneller rijp, ook als je hem in een papieren zak met gaatjes legt trouwens.

4 personen
Bron: marthastewart.com

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.