• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
soepen.be
  • Home
  • Recepten
  • Kookboeken
  • Kommetjes
  • Soepbars
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Avocado-komkommersoep van Martha Stewart

Deze koude avocado-komkommersoep van Martha Stewart zit boordevol groenten en doet het goed op een zomerse dag als fris lunchgerecht of om het diner mee te beginnen.

Avocado-komkommersoep van Martha Stewart

Benodigdheden

1 komkommer, geschild en in blokjes gesneden
2 avocado’s
350 g magere yoghurt
3 el vers limoensap
1 jalapeño peppers, ontdaan van de zaadjes indien gewenst
30 g lenteuitjes, fijngesneden
2 el verse koriander
1 tl olijfolie
12 middelgrote scampi’s
grof zout
peper

Bereiding

Meng een halve komkommer en 1 avocado met de yoghurt, limoensap, jalapeño, lenteuitjes, 1 eetlepel koriander, 1 kopje ijswater, zout en peper. Pureer tot een gladde massa en voeg alles samen in een grote kom.
Snij de avocado in blokjes. Roer avocado en resterende komkommer in de soep. Verdun de soep eventueel met water. Breng op smaak met zout en peper. Laat de soep minimum 1 uur afkoelen in de ijskast.
Verhit de olie in een grote koekepan op middelhoog vuur. Voeg de scampi’s toe en bak 2 minuten aan elke kant. Schep de soep in kommen of diepe borden en werk af met scampi’s en koriander.

Tip

  • Je kan de soep sneller doen afkoelen door de kom in een grotere kom gevuld met ijswater te zetten. Laat afkoelen terwijl je voortdurend roert.
  • Rijpe avocado’s bewaar je het beste in de koelkast, terwijl een onrijpe avocado juist beter op de fruitschaal naast een appel of banaan kan liggen. Zo wordt de vrucht sneller rijp, ook als je hem in een papieren zak met gaatjes legt trouwens.

4 personen
Bron: Martha Stewart

Ook lekker

  • Tarator - koude Bulgaarse komkommersoep
    Tarator - koude Bulgaarse komkommersoep
  • Gegrilde-courgettesoep met munt en yoghurt
    Gegrilde-courgettesoep met munt en yoghurt
  • Mosselsoep met saffraan, knoflook, fris-romige hangop en sumak
    Mosselsoep met saffraan, knoflook, fris-romige hangop en…

Gepost onder: Bekende chefs, Gazpacho, Lente/Zomer, Martha Stewart, Vegetarisch Tags: avocado, komkommer, Martha Stewart

Previous Post: « Spaanse vissoep van Jamie Oliver
Next Post: Wortel-pompoensoep met korianderpesto »

Primary Sidebar

TuinTuin

Copyright © 2023 soepen.be

 

Reacties laden....