• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
soepen.be
  • Home
  • Recepten
  • Kookboeken
  • Kommetjes
  • Soepbars
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Spaanse vissoep van Jamie Oliver

Op een zomerse avond is deze goedgevulde Spaanse vissoep van Jamie Oliver een heerlijk gerecht.

Spaanse vissoep van Jamie Oliver

Benodigdheden

1 ui
1 venkelknol
1 grote wortel
1 stengel bleekselderij
2 tenen knoflook
3 el olijfolie
1½ tl paprikapoeder
5 tomaten, in blokjes
geraspte schil van 1 sinaasappel
1,5 l visbouillon
1 zeeduivelstaart
1 roze dorade (zeebrasem)
1 middelgrote inktvis
8 tijgergarnalen
1 blikje kikkererwten à 400 g uitgelekt
8 sneden brood, voor erbij
150 g geraspte manchego, voor erbij

Aioli
3 tenen knoflook
2 eidooiers
1 tl sherryazijn
150 ml olijfolie

Bereiding

Snijd de groenten en hak de knoflook fijn. Doe ze in een grote pan met 2 eetlepels van de olijfolie en een snuf zout. Bak ze in 12–15 minuten op middelhoog vuur zacht. Voeg 1 theelepel paprikapoeder toe en bak dat 2 minuten mee. Voeg de tomaten en sinaasappelrasp toe, schenk de bouillon erbij en breng aan de kook.

Verwijder het vel van de zeeduivelstaart. Trek het vlies eraf en snijd het visvlees van de graat. Trek de ingewanden uit de inktvis en haal de kop van de tentakels. Gooi beide weg en spoel de inktviszak vanbinnen af. Verwijder het vlies en spoel weer af. Verwijder de ingewanden en de schubben van de dorade en was en fileer de vis. Laat de garnalen heel.

Voor de aioli: pers de knoflook boven een kom en voeg de eidooiers, azijn en een snuf zout toe. Giet langzaam en al kloppend de olie erbij tot je een gelijkmatig mengsel hebt.

Snijd de zeeduivel en dorade in stukjes van 3 cm en de inktvis in ringen. Voeg ze toe aan de soepbasis, samen met de garnalen en kikkererwten. Kook ze 5 minuten mee.

Verhit een grillpan op middelhoog vuur of zet de grill aan. Meng de rest van de olie en het paprikapoeder in een kom en bestrijk de sneden brood ermee. Gril ze aan beide kanten tot ze licht geschroeid en goudbruin zijn. Serveer de soep met een schepje aioli, strooi er wat geraspte manchego over en geef het gegrilde brood erbij.

8 personen
Bron: Jamie Oliver

Welke wijn bij Spaanse vissoep van Jamie Oliver?

Rosado Honoro Vera

Neem een van de meest populaire producenten van Spaanse wijn, en een van de populairste wijnstijlen, zet ze samen en je hebt wat iedereen deze zomer wil drinken. Rijke tonen van aardbeien, kers en watermeloen op het smaakpalet.

Koop bij Your Wine Online

Jamie Oliver – EEN
Simpel & lekker uit 1 pan

‘EEN’ van Jamie Oliver is het ultieme kookboek voor wie van gemak houdt. Ruim 120 heerlijke, simpele gerechten die je maakt in één pan of ovenschaal.

Bestel ‘m nu

Ook lekker

  • Gazpacho Ibiza met watermeloen en avocado van Sergio Herman
    Gazpacho Ibiza met watermeloen en avocado van Sergio Herman
  • Thaise vissoep met koriander
    Thaise vissoep met koriander
  • Vissoep met grijze garnalen
    Vissoep met grijze garnalen

Gepost onder: Bekende chefs, Jamie Oliver, Spaans, Vis Tags: Jamie Oliver, spaans

Previous Post: « Waterkerssoep met gemalen scampi
Next Post: Avocado-komkommersoep van Martha Stewart »

Primary Sidebar

TuinTuin

Copyright © 2023 soepen.be

 

Reacties laden....