Een stevige kop dampende pompoensoep doet altijd deugd, zeker als je die zachte smaak een beetje pit geeft. Daarom roostert Jeroen de stukken pompoen vooraf en er mogen ook wat specerijen in de pot terecht komen. Bovendien geven gebakken pompoenpitten de soep een beetje extra ‘beet’.
Benodigdheden
3 l kippenbouillon of groentebouillon
1 kleine pompoen
3 dikke uien
3 teentjes look
3 takjes salie
2 takjes rozemarijn
40 g gedroogde pompoenpitten
1 snuifje garam masala
1 tl sambal, naar smaak
een beetje pompoenpitolie, optioneel
1 klontje boter
peper en grof zout
olijfolie
Verder nodig
Bereiding
Het recept ‘Geroosterde pompoensoep‘ is afkomstig van Jeroen Meus.
Feest!
kerstgerechten, verrassende gourmets, partysnacks en katerfood
De keuken van Dagelijkse kost-chef Jeroen Meus draaide op volle toeren om een uniek feestboek te maken. Met meer dan 100 recepten, van kerstklassiekers over verrassende gourmettafels tot heerlijke partysnacks.
Geef een reactie