Komkommersoep; een zomers recept van Jeroen Meus. Met gerookte kip, munt en feta. Uit het nieuwste kookboek Zomerkost.
Benodigdheden
1 ui
1 teentje knoflook
1 prei
2 stengels bleekselderij
2 aardappels
3 komkommers
3 laurierblaadjes
2 takjes tijm
4 takjes peterselie
2 el olijfolie
4 kippenbouillontabletten
150 g feta
8 plakjes gerookte kipfilet
125 ml zure room
3 takjes verse munt
peper en zout
Ook handig
Bereiding
Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de prei schoon en snijd in ringen. Snijd de bleekselderij in stukjes. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Bewaar een halve komkommer. Schil de rest van de komkommers en snijd ze in grove stukken. Bind de laurier, tijm en peterselie met een stukje keukentouw samen tot een bouquet garni.
Verhit de olijfolie in een grote pan. Bak de ui en knoflook 3 minuten. Voeg de prei en bleekselderij toe en stoof 5 minuten. Schep de stukken komkommer en aardappel erdoor en stoof nog 3 minuten. Voeg 1 liter water, het bouquet garni en de bouillontabletten toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken.
Verwijder de pitjes uit de halve komkommer en snijd hem in piepkleine blokjes. Snijd de feta in kleine stukjes, snijd de kipfilet in smalle reepjes.
Haal het bouquet garni uit de soep. Voeg de zure room toe en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Breng de soep op smaak met peper en zout. Verdeel de blokjes komkommer, feta en kipfilet over 8 borden of soepkommen. Schep de komkommersoep erover en garneer met blaadjes munt.
Feest!
kerstgerechten, verrassende gourmets, partysnacks en katerfood
De keuken van Dagelijkse kost-chef Jeroen Meus draaide op volle toeren om een uniek feestboek te maken. Met meer dan 100 recepten, van kerstklassiekers over verrassende gourmettafels tot heerlijke partysnacks.
Geef een reactie