Komkommersoep; een zomers recept van Jeroen Meus. Met gerookte kip, munt en feta. Uit het nieuwste kookboek Zomerkost.
Benodigdheden
1 ui
1 teentje knoflook
1 prei
2 stengels bleekselderij
2 aardappels
3 komkommers
3 laurierblaadjes
2 takjes tijm
4 takjes peterselie
2 el olijfolie
4 kippenbouillontabletten
150 g feta
8 plakjes gerookte kipfilet
125 ml zure room
3 takjes verse munt
peper en zout
Bereiding
Het recept ‘Komkommersoep met gerookte kip en munt’ is afkomstig van I Love Food & Wine.
Klik hier voor het volledige recept.
Klassieke kost
100 klassiekers van vroeger en nu
In Klassieke kost toont Dagelijkse kost-chef Jeroen Meus zijn diepgewortelde waardering voor het pure product. In 100 gerechten, die elk op hun manier klassiek zijn, brengt hij een ode aan de hedendaagse klassieke keuken.
Wat vind jij van dit recept?