Italiaans

De beste authentieke Italiaanse soeprecepten, boordevol verse ingrediënten en rijke smaken. Van klassieke minestrone tot romige tomatensoep – eenvoudig te maken en altijd heerlijk.

  • Tomatensoep met parmezaan

    Tomatensoep met parmezaan

    De geliefde verse tomatensoep geef je een heerlijke Italiaanse toets met parmezaanse kaas en basilicum. Lekker in elk seizoen!

    Lees meer
  • Vegan minestrone

    Verwen jezelf met een heerlijke kom vegan minestrone – boordevol verse groenten en een smaakvolle bouillon, en alles makkelijk bereid in slechts één pan!

    Lees meer
  • Ribollita soep met bonen en brood

    Deze ribollita soep is een Toscaanse broodsoep, gemaakt met brood en groenten. Er zijn natuurlijk allerlei variaties, maar de belangrijkste ingrediënten zijn overgebleven stukjes brood en bonen. 

    Lees meer
  • Parmezaanse kippensoep met burrata

    Rijk, voedzaam en versterkend: er gaat niets boven dampende soul soep. Phoebe Wood geeft je daarom dit recept voor krachtige, opbeurende en extra gezonde kippensoep met Parmezaanse kaas.

    Lees meer
  • Paddenstoelenminestrone met gnocchi

    Met dit koude weer warm je helemaal op bij deze paddenstoelenminestrone. Koelverse gnocchi en gedroogde paddenstoelen spelen de hoofdrol in deze rijkgevulde soep.

    Lees meer
  • Minestrone met parelgort en basilicumpesto

    Deze minestrone is de Italiaanse keuken perfect in z’n eenvoud. Het geheim? Écht goede ingrediënten: weinig in aantal, maar wel van superkwaliteit. En de pesto, die maak je zelf. Dat is nóg lekkerder!

    Lees meer
  • Italiaanse pompoensoep

    Italiaanse pompoensoep met wortel. Een heerlijk recept dat in 30 minuten op tafel staan. Ideaal voor een doordeweekse dag als …

    Lees meer
  • Heldere champignonsoep

    Deze heldere champignonsoep is helemaal vega en zó eenvoudig, dat iedereen deze verfijnde soep op tafel kan toveren. Serveer ‘m met …

    Lees meer
  • Romige tomaten-basilicumsoep

    Foto: Little Spice Jar Benodigdheden veel Roma- of pruimtomaten3 grote wortelen6 teentjes knoflook1 middelgrote ui1 l …

    Lees meer
  • Pasta e fagioli

    Pasta e Fagioli is een stevige, klassieke Italiaanse soep gemaakt met pasta, bonen en groenten. Geserveerd met knapperig brood is …

    Lees meer
  • Stracciatella alla Romana

    Deze hartige en voedzame soep is een traditioneel boerengerecht uit de regio Lazio, maar ook uit de Marche en Abruzzo, …

    Lees meer
  • Ribollita

    Ribollita toscana is een klassieke Toscaanse soep op basis van brood, bonen en groenten, geworteld in oude boerentradities. Oorspronkelijk gemaakt …

    Lees meer
  • Zuppa di lenticchie

    Een voedzame en gezonde soep gemaakt van linzen, groenten en kruiden. Zuppa di Lenticchie is perfect voor koude dagen en …

    Lees meer
  • Pappa al Pomodoro

    Deze dikke, rustieke tomatensoep wordt gemaakt met oud brood, tomaten, knoflook en basilicum. Het is een Toscaanse favoriet die comfort …

    Lees meer
  • Tomatensoep met geroosterde paprika en knoflookciabatta

    Van deze goud-geel gekleurde soep word je instant vrolijk! De geroosterde paprika’s geven deze tomatensoep een extra rijke smaak. Kun je lastig aan gele tomaten komen? Je kan de soep uiteraard ook altijd met rode tomaten maken, neem dan ook rode paprika’s. Serveer ‘m met een knapperige knoflookciabatta.

    Lees meer
  • Tortellinisoep

    Deze romige tortellinisoep maak je in een handomdraai en je hebt er amper afwas aan. Een heerlijke combinatie van gedroogde …

    Lees meer
  • Italiaanse maaltijdsoep met balletjes

    Een perfect gerecht voor doordeweeks, deze goedgevulde Italiaanse maaltijdsoep met balletjes. Stevig en toch gezond, met lekker veel groenten. En gehaktballetjes natuurlijk, de ster van de soep!

    Lees meer
  • Toscaanse bonensoep met lookbroodjes

    Weer een lekker stevig wintersoepje van onze Italiaanse vrienden: Toscaanse bonensoep. Voedzaam, bomvol groenten en smaakvol. Soms moet het niet …

    Lees meer
  • Geroosterde cherrytomatensoep met mascarpone

    Maak de lekkerste geroosterde cherrytomatensoep met romige mascarpone. Deze bisque-achtige soep is pittig, zoet én glutenvrij. Voor een zuivelvrije variant kun je kokosroom of plantaardige room gebruiken.

    Lees meer
  • Italiaanse bloemkoolsoep met pesto en pijnboompitten

    Deze Italiaanse bloemkoolsoep met pesto en pijnboompitten is een verrassend lekkere twist op de klassieke bloemkoolsoep. De combinatie van zachte …

    Lees meer
  • Italiaanse tomatensoep

    Zelf tomatensoep maken is eenvoudig met ingrediënten uit je voorraadkast; tomaten uit blik zijn namelijk perfect voor soep. In dit …

    Lees meer
  • Ribollita

    Ribollita is je nieuwe favoriete soep! Ribollita is een traditionele Toscaanse soep die oorspronkelijk werd gemaakt van restjes. De basis …

    Lees meer
  • Napolitaanse minestrone

    Napolitaanse minestrone is een stevige, goedgevulde soep die wordt gekenmerkt door zijn diversiteit aan groenten en bonen. Lekker met een …

    Lees meer
  • Italiaanse brodo met ossenstaart

    Een smaakvolle Italiaanse klassieker! Deze rijke bouillon zit boordevol smaak en warmte. Gemaakt van langzaam getrokken ossenstaart en een mix …

    Lees meer
  • Zuppa di cozze – Italiaanse mosselsoep

    Een geurige, mediterrane soep met verse mosselen in een rijke tomatenbouillon, op smaak gebracht met knoflook, witte wijn en kruiden. …

    Lees meer
  • Ita­li­aan­se to­ma­ten­soep

    Deze Italiaanse tomatensoep van Betty’s Kitchen is een heerlijke, zelfgemaakte klassieker die eenvoudig te bereiden is. Met verse roma-tomaten, uien, knoflook en bleekselderij, aangevuld met een vleugje tomatenpuree en kippenbouillon, krijgt de soep een rijke en hartige smaak. Een lepel crème fraîche of mascarpone zorgt voor een romige afwerking, terwijl verse basilicum een frisse toets toevoegt. Perfect als voorgerecht of lichte maaltijd, en binnen 30 minuten op tafel.

    Lees meer
  • Klassieke tomatensoep met knoflookbrood

    Deze Italiaanse klassieker is altijd een succes. De soep is natuurlijk het lekkerste als je rijpe zomertomaten en vers basilicum gebruikt, maar tomaten in blik zijn ook prima geschikt.

    Lees meer
  • Cacciucco – Toscaanse vissoep

    De cacciucco alla Livornese (spreek uit: katsjoeko) is een typisch Toscaanse vissoep uit de Italiaanse provincie Livorno. Net zoals de …

    Lees meer
  • Zuppa caprese

    Foto: Stephanie Bex © Benodigdheden 1 ui, in grove stukken0,5 komkommer, in grove stukken0,5 venkel, in grove stukken1 blik Elvea polpa2 el pijnboompitten…

    Lees meer
  • Tomaten-crèmesoep

    Tomatensoep maken is helemaal niet ingewikkeld. Met een handvol ingrediënten zet je binnen 15 minuten deze zelfgemaakte tomaten-creme soep op tafel. …

    Lees meer
1 2