Cacciucco

Cacciucco – Toscaanse vissoep

Kathy

De cacciucco alla Livornese (spreek uit: katsjoeko) is een typisch Toscaanse vissoep uit de Italiaanse provincie Livorno. Net zoals de bouillabaisse uit Marseille, was dit oorspronkelijk een arme mansgerecht gemaakt met oud brood en vissoorten van mindere kwaliteit. Tegenwoordig staat het op dezelfde hoogte met andere typische Toscaanse gerechten, maar de bereidingswijze is meestal nog authentiek.

Cacciucco
Foto: Ciao Tutti

Benodigdheden

500 g schelpdieren (mosselen, vongole)
1 kg gemengde vis
600 g inktvisjes
300 g garnalen
1 ui
1 wortel
1 stengel bleekselderij
2 teentjes knoflook
1 rode peper
een bosje peterselie
1 glas droge witte wijn
500 g ontvelde tomaten
oud brood
7 el extra vergine olijfolie
zout

Ook handig

Bereiding

Het recept ‘Cacciucco – Toscaanse vissoep’ is afkomstig van Ciao Tutti.
Klik hier voor het volledige recept.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige post Volgende post