zoete aardappelsoep met gebakken uien

Zoete aardappelsoep met gebakken uien

admin
zoete aardappelsoep met gebakken uien
Foto: Eric van Lokven

Benodigdheden

4 el zonnebloemolie
3 cm gemberwortel geschild, fijngeraspt
2 tl specerijen gemalen, bijv. kerrie, kaneel en/of komijn
4 tenen knoflook, fijngesneden
3 el abrikozenjam
600 g zoete aardappelen, in blokjes
1 winterwortel à 250 g, in plakjes
1½ l groentebouillon van tabletten
2 uien rood, in ringen
3 salieblaadjes in reepjes + salieblad voor erover
voor erbij: stokbrood met verse roomkaas met verse kruiden als peterselie, bieslook en/of tijm

Verder nodig

staafmixer
soeppan
koekenpan

Bereiding

Het recept ‘Zoete aardappelsoep met gebakken uien’ is afkomstig van Janneke Philippi voor Delicious Magazine.
Klik hier voor het volledige recept.

Hét kookboek!
120 nieuwe recepten voor elk seizoen

Een prachtig boek met 120 nieuwe recepten voor elk seizoen: ontbijtgerechten, knapperige salades, weldadige soepen, verrukkelijke vis, kruidige kip én onweerstaanbaar zoet.

Vorige post Volgende post