Benodigdheden
1 tl kerriepoeder
1½ el olijfolie
1 ui, fijngehakt
½ appel, geraspt
1 teen knoflook, uitgeperst
verse koriander
verse gember, geraspt (1 cm)
zout en peper
400 g zoete aardappels, geschild en geraspt
750 ml bouillon (vlees of groente) van 1 blokje
65 g rode linzen
150 ml melk
sap van een ½ limoen
Bereiding
Doe de kerrie in een soeppan en laat het 2 minuten oplaag vuur even roosteren. Voeg de olijfolie toe en verwarm al roerend. Voeg de uien, appel, knoflook, gember en een paar steeltjes van de koriander (fijngehakt) toe en breng op smaak met zout en peper. Laat 5 minuten onder af en toe roeren fruiten.
Voeg de geraspte zoete aardappel, linzen bouillon en de melk toe en breng aan de kook. Laat de soep 20 minuten koken.
Pureer de soep in de blender en proef of er nog zout en peper bij moet. Voeg het sap van de halve limoen toe en serveer de soep met wat gehakte koriander.
4 personen
Bron: BBC Good Food
Wat vind jij van dit recept?