In dit recept gebruiken we deze oeroude groente als basis voor een heerlijke vegetarische soep. De geraspte gruyère en de knoflook maken de soep helemaal af.
Benodigdheden
2 el boter
1 ui
2 tenen knoflook
1 el bloem
800 g spinazie
500 ml bouillon
500 ml melk
8 sneden stokbrood
2 el geraspte gruyère
room
nootmuskaat
Bereiding
Verhit de boter, fruit de gesnipperde ui en knoflook. Roer de bloem erdoor en verhit. Voeg spinazie, zout en peper toe. Roer tot het blad slinkt. Voeg bouillon en melk toe. Laat 20 minuten zacht koken.
Pureer de soep. Gril de sneden brood bestrooid met kaas. Serveer de soep met een schep room en nootmuskaat.
4 personen
Bron: Jamie Oliver
Jamie Oliver – EEN
Simpel & lekker uit 1 pan
‘EEN’ van Jamie Oliver is het ultieme kookboek voor wie van gemak houdt. Ruim 120 heerlijke, simpele gerechten die je maakt in één pan of ovenschaal.
Gerelateerd

Deze lenteminestrone van Jamie Oliver is lekker vullend door de aardappel en krijgt een extra romige twist door de Parmezaanse kaas. Lekker met een stukje brood. Foto: Jamie Oliver Benodigdheden 6 el olijfolie, plus extra1 ui, fijngesnipperd3 tenen knoflook, 2 gehakt, 1 gekneusd4 stengels bleekselderij, gesneden1 grote aardappel, in kleine…
In "Bekende chefs"

Geniet van deze frisse soep van Jamie Oliver, vol met de smaken van waterkers en bleekselderij. De aardappel en knoflook zorgen voor een heerlijke romigheid, waardoor deze soep perfect is voor een lichte maaltijd of als voorgerecht. Foto: Jamie Oliver Benodigdheden 350 g waterkers, plus extra2 el olijfolie25 g boter1…
In "Bekende chefs"

Wil je een klassieke soep maken? Dan is deze uiensoep van jamie Oliver uit de Franse keuken perfect!
In "Bekende chefs"