• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
soepen.be
  • Home
  • Recepten
  • Kookboeken
  • Kommetjes
  • Soepbars
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Lenteminestrone van Jamie Oliver

Deze lenteminestrone van Jamie Oliver is lekker vullend door de aardappel en extra romig door de parmezaan. Lekker met een stukje brood.

Lenteminestrone van Jamie Oliver
Foto: Jamie Oliver

Benodigdheden

6 el olijfolie, plus extra
1 ui, fijngesnipperd
3 tenen knoflook, 2 gehakt, 1 gekneusd
4 stengels bleekselderij, gesneden
1 grote aardappel, in kleine stukjes
400 g groene asperges, gesneden
300 g sperziebonen, gesneden
200 g tuinboontjes, dubbelgedopt
120 g parmezaan, plus extra
1 l groente- of kippenbouillon
300 g doperwten uit de diepvries, ontdooid
handvol peterselie en basilicum, grof gehakt, plus extra blaadjes
4 sneden stokbrood

Bereiding

Verhit 4 eetlepels van de olie. Voeg de uisnippers, gehakte knoflook en bleekselderij toe en bak ze 10 minuten op laag vuur, tot ze zacht zijn. Roer de stukjes aardappel en driekwart van de asperges, sperziebonen en tuinboontjes erdoor, plus de parmezaan, en bak ze 5 minuten mee.

Schenk de bouillon erbij, breng hem aan de kook en laat de soep 20 minuten zachtjes koken, tot de groenten uiteen beginnen te vallen. Voeg de rest van de asperges, sperziebonen en tuinboontjes toe, plus de doperwten, en kook ze 6–8 minuten mee.

Neem de soep van het vuur en roer de kruiden erdoor (bewaar 1 eetlepel voor de garnering). Laat de soep 10 minuten staan. Rooster ondertussen de sneden stokbrood en wrijf ze in met de gekneusde knoflook en de rest van de olie.

Leg een sneetje geroosterd brood op de bodem van elke kom en schep de soep erop. Schud in een potje een scheutje olie, de bewaarde kruiden en wat geraspte parmezaan door elkaar. Druppel dit mengsel over de soep. Strooi de basilicumblaadjes erover.

4 personen
Bron:
Jamie Oliver

Jamie Oliver – EEN
Simpel & lekker uit 1 pan

‘EEN’ van Jamie Oliver is het ultieme kookboek voor wie van gemak houdt. Ruim 120 heerlijke, simpele gerechten die je maakt in één pan of ovenschaal.

Bestel ‘m nu

Ook lekker

  • Aspergesoep met krokante asperges en kruidenolie
    Aspergesoep met krokante asperges en kruidenolie
  • Thaise doperwten-kokossoep
    Thaise doperwten-kokossoep
  • Gazpacho Ibiza met watermeloen en avocado van Sergio Herman
    Gazpacho Ibiza met watermeloen en avocado van Sergio Herman

Gepost onder: Bekende chefs, Jamie Oliver, Lente/Zomer, Pasen, Vegetarisch Tags: Jamie Oliver, lente, minestrone, pasen

Previous Post: « Bloemkoolsoep met knoflookpuree
Next Post: Waterkerssoep met ricottatoast »

Primary Sidebar

TuinTuin

Copyright © 2023 soepen.be

 

Reacties laden....