Groene waterzooi met kabeljauw van Jeroen Meus

admin
Groene waterzooi met kabeljauw

Licht, natuurlijk en lekker, zo kan je deze visbereiding omschrijven. Gemixte peterselie en waterkers toveren de saus om in een zachtgroene waterzooi. Dit is een bord eerlijk eten en bovendien hou je aan deze kookbeurt maar weinig afwas over.

Foto: Jeroen Meus

Benodigdheden

1 l visfumet
600 g aardappelen, vastkokend
1 ui
1 teentje look
scheutjes olijfolie
1 stengel prei
3 stengels selder
1 courgette
2 takjes tijm
3 blaadjes laurier
4 stukken kabeljauwfilets (ong. 200 g/portie)
2 bussels waterkers
1 bussel krulpeterselie
snuifjes bicarbonaat
5 cl volle room
peper en zout

Bereiding

Het recept ‘Groene waterzooi met kabeljauw’ is afkomstig van Jeroen Meus.
Klik hier voor het volledige recept.

Zomerkost

Klassieke kost
100 klassiekers van vroeger en nu

In Klassieke kost toont Dagelijkse kost-chef Jeroen Meus zijn diepgewortelde waardering voor het pure product. In 100 gerechten, die elk op hun manier klassiek zijn, brengt hij een ode aan de hedendaagse klassieke keuken.

Wat vind jij?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige post Volgende post